BOJAN JE UMRO PRED KUĆOM: Udes je izazvao mladić (21) U ČIJIM KOLIMA JE PRONAĐENA DROGA!
Ilustracija, Foto: espreso

JEZIVO

BOJAN JE UMRO PRED KUĆOM: Udes je izazvao mladić (21) U ČIJIM KOLIMA JE PRONAĐENA DROGA!

Tragičan epilog udesa u Zemunu

Objavljeno:

Bojan Perać (31), vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća, poginuo je juče rano ujutro u Zemunu, i to u blizini svog doma, u sudaru "pežoa 308" i dva autobusa, koji je, kako se sumnja, izazvao 21-godišnji Adam R., vozač sa probnom dozvolom u čijem je automobilu nađena kesica marihuane!

Perać je upravljao autobusom na liniji 15, i prazno vozilo je krenulo iz garaže ka okretnici "Gornji grad", gde je trebalo da počne smenu. Međutim, vozač "pežoa" Adam R. nije ispoštovao zeleno svetlo na semaforu već je velikom brzinom iz Tršćanske ulice uleteo u Ulicu cara Dušana. Tu je, sa bočne strane, udario u autobus "Unikopa" na liniji 45, kojim je upravljao Dragomir Ž. (52).

Od siline udarca, autobus privatnog prevoznika prešao je u suprotnu traku i direktno naleteo na vozilo kojim je upravljao Perać, koje se kretalo svojom saobraćajnom trakom.

- Udarac je bio silovit! O tome svedoči i to da je autobus na liniji 15 udario u semafor i bukvalno ga iščupao iz zemlje, a zatim se odbio na trotoar. Autobus na liniji 45 čim je udario u vozilu kojim je upravljao Perać, odbio se i udario u zid kuće broj 315, na drugoj strani ulice. Prednji deo autobusa GSP-a je u tom naletanju potpuno uništen, izgužvan, a srča od šoferšajbne se rasula i pala na vozača. Isekla ga je svuda po licu i telu, iskrvario je, a pritom je zadobio i silne povrede prilikom udarca drugog autobusa u njegovo vozilo - saznaje "Blic" od sagovornika upoznatog sa istragom nesreće u Zemunu.

U tom naletanju "pežoa 308" na autobus privatnog prevoznika, povređena su obojica šofera, Adam R. i Dragomir Ž., i putnica autobusa Merima K. (53).

Na mesto nesreće ubrzo su došle ekipe Hitne pomoći, koje su povređene prevezle u bolnicu. Niko od njih nije životno ugrožen, a nakon što je Adamu R. ukazana lekarska pomoć, uhapšen je zbog sumnje da je izazvao nesreću u kojoj je stradao vozač GSP-a.

Utvrđeno je da ima probnu vozačku dozvolu, i shodno zakonu, u četiri ujutro nije smeo da sam upravlja vozilom.

U "pežou" koji je vozio suludo nađena je i kesica trave, najverovatnije marihuane.

I Adamu R. i vozaču autobusa privatnog prevoznika Dragomiru Ž. urađen je alko-test, i obojica su bila trezna "tri nule". Posle pola sata ponovljen je alko-test Adamu R., i rezultat je bio isti. Međutim, kako je u "pežou" nađena marihuana, testiran je i na narkotike.

Bojan Perać je stradao nekih 300, 400 metara od svog doma u Zemunu, gde je živeo sa roditeljima i bratom.

Krv i srča na ulici i trotoaru

I posle nekoliko sati bili su vidljivi tragovi nesreće u Zemunu, iako su prepolovljeni i zgužvani autobusi, prebačeni u garažu GSP-a u Novom Beogradu, gde će biti obavljeni vanredni tehnički pregledi. Iako su radnici “Gradske čistoće” prethodno prali i čistili ulicu i trotoar, rasuta srča, krv vozača na ulici i troatoaru, svedočili su o tragediji i smrti Bojana Peraća.

Kolege se opraštaju od Bojana

Na Fejsbuk stranici "Vozači tramvaja i ostalo GSP osoblje" Bojanove kolege vozači opraštali su se od njega, navodeći da je "njegova smrt velika tuga". Bojan je po zanimanju bio pekar, završio je Hemijsko- prehrambenu tehnološku školu a od 2018. godine je radio kao vozač autobusa. Prema saznanjima "Blica", i njegov otac je svojevremeno radio u GSP-u kao vozač.

U saopštenju GSP "Beograd" nevedeno je da zaposleni izražavaju najdublje saučešće porodici nastradalog vozača, "koji nije svojom krivicom izgubio život", kao i da žele brz oporavak povređenima. Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević naveo je i da GSP Beograd i privatni prevoznik "Unicop" sarađuju sa nadležnim organima na istrazi saobraćajne nesreće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.