UBIJEN POSLEDNJI ROGANOVIĆ: Svi pripadnici ove porodice su STRADALI u obračunu MAFIJE!
Roganovići, Foto: Privatna arhiva, Facebook

POSLEDNJI OBRAČUN

UBIJEN POSLEDNJI ROGANOVIĆ: Svi pripadnici ove porodice su STRADALI u obračunu MAFIJE!

Reč je o nastavku obračuna škaljarskog i kavačkog klana

Objavljeno: 10:59h

Šćepan Roganović ubijen je u četvrtak oko 9 sati u Herceg Novom.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o nastavku obračuna škaljarskog i kavačkog klana.

Šćepan Roganović bio je stariji sin Nika Roganovića, koji je na Savini ubijen krajem jula 2017.

Na njegovog mlađeg sina Duška, krajem aprila 2017. godine, izvršen je pokušaj ubistva, aktiviranjem eksplozivne naprave u autu u pokretu.

Bomba je aktivirana u trenutku kad je vozilo prolazilo preko glavne Autobuske stanice, a Roganović je ostao bez obe noge.

Ko su Roganovići?

Vladimir Roganović ubijen je u Beču, pripadnik je jedne od najpoznatijih crnogorskih porodica po kriminalnim radnjama. Likvidacije, pokušaji ubistva i brojna hapšenja - to je postala svakodnevica porodice Roganović iz Herceg Novog.

foto: Fejsbuk

Otac, dva brata i njihov brat od strica bliski su saradnici glavnih ljudi ozloglašenog "kavačkog klana". U sačekušama i bombaškim napadima članovi Roganovića ili su povređeni ili ubijeni, a svi napadi se povezivani su sa ratom kavačkog i škaljarskog klana na crnogorskom primorju. Njihov rat se pre nekoliko godina preselio i na ulice Beograda.

Duško Roganović godinama je bio dobro poznat u podzemlju Crne Gore. On je 25. aprila 2017. teško povređen u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta ispod njegovog automobila "golf 5" u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom. Nakon stravične eksplozije Dušku su amputirane obe noge.

foto: Kurir

Tada je rekao da ne zna ko bi želeo da ga ubije, jer "nije u sukobu ni sa kim". Policija nije isključila mogućnost i da su bombaški napad organizovali članovi ''škaljarskog klana''. Duško Roganović je, inače, iz zatvora izašao u januaru 2016, a bio je osuđen na osam godina zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobegao. Kako je Pobjeda tada pisala Duško i njegov brat Vladan nosili su duže vreme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a vozili su i blindirane automobile.

Šćepan Roganović (35), do sada najmanje poznat među Roganovićima uhapšen je u akciji "Mimoza" pre dve godine u Herceg Novom zbog zelenašenja krajem oktobra prošle godine. On i još dvojica muškaraca terete se das u 21 osobi dali novac pod kamatu. Nakon što su dali pare na pozajmicu, od dužnika su uz pretnju naplatili oko pola miliona evra kamate. Policija je nakon pretresa tri objekta u Herceg Novom u vlasništvu uhapšenih, u zaplenila 4.000 evra, ugovore o nekretninama za koje se sumnja da su "zarađeni" od zelenašenja, platne kartice za račune na kojima su desetine hiljade evra, mobilne telefone, kao i blindirani automobil sa bunkerom, pogodnim za skrivanje predmeta. Ubijen je u četvrtak, takođe u Herceg Novom.

Niko Roganović - Otac Duška Roganovića i stric Vladimira Roganovića, Niko, ubijen je 26. jula 2017. u sačekuši ispred svog stana u Herceg Novom. Pucala su dvojica napadača, koji još nisu identifikovani, a nije utvrđen ni motiv likvidacije. Mediji u Crnoj Gori pominjali su da je njegovo ubistvo možda osveta rivalskog kriminalnog klana iz Kotora, škaljaraca, ali da nije nemoguće da je atentat na Nika izvršen i zbog njegovih mutnih poslova, između ostalog zelenašenja. Upravo je zbog tog “posla” “pao” i Šćepan Roganović.

foto: Privatna arhiva

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.