NOVI DETALJI UDESA U ZEMUNU U KOM JE POGINUO BOJAN: Izazvao ga je Adam koji je BEŽAO od policije JER JE IMAO DROGU
Saobraćajna nesreća u Zemunu, Foto: Facebook/Goran Vesic

užas

NOVI DETALJI UDESA U ZEMUNU U KOM JE POGINUO BOJAN: Izazvao ga je Adam koji je BEŽAO od policije JER JE IMAO DROGU

Perać je na mestu poginuo, dok su povređeni putnica iz "četrdesetpetice" Marina Kučević (53), vozač tog autobusa Radomir Živković (52), kao i bahati Rakočević, koji je uhapšen

Objavljeno:

Adam R. (22), koji je juče pred zoru bežeći od policije izazvao saobraćajnu nesreću u Zemunu, u kojoj je poginuo vozač autobusa GSP "Beograd" Bojan Perać (31), prevozio je drogu u "pežou".

On je u Tršćanskoj ulici ugledao patrolu Interventne jedinice, dao gas, proleteo kroz crveno svetlo i u Ulici cara Dušana i udario u autobus na liniji 45. Ovaj autobus je potom uleteo u levu traku i direktno udario u autobus na liniji 15, koji je dolazio iz suprotnog smera.

Perać je na mestu poginuo, dok su povređeni putnica iz "četrdesetpetice" Marina Kučević (53), vozač tog autobusa Radomir Živković (52), kao i bahati Rakočević, koji je uhapšen, prenosi Informer.

Izvor iz istrage kaže da se stravična saobraćajka dogodila oko četiri sata ujutro. Perać je tog jutra krenuo iz garaže na početnu stanicu, na okretnicu Novi grad u Zemunu, dok je vozač privatnog prevoznika na liniji 45 Radomir Živković krenuo u prvu jutarnju vožnju. Nisu ni slutili da će se samo nekoliko minuta kasnije dogoditi tragedija.

- Rakočević je u "pežou" imao manju količinu marihuane, a pošto je i ranije više puta hapšen, policajci iz Interventne jedinice, koji su se zatekli u Tršćanskoj ulici, prepoznali su ga. Krenuli su da ga zaustave, ali Rakočević je odmah dao gas, proleteo na crveno svetlo i izazvao tragediju - navodi sagovornik.

1 / 3 Foto: Facebook/Goran Vesic

Prema njegovim rečima, "pežo" i oba autobusa su bili smrskani i pravo je čudo kako nije bilo još poginulih.

- Svi povređeni su prebačeni u Urgentni centar i nisu životno ugroženi. Tokom uviđaja, u "pežou", koji se vodi na Rakočevićevu majku, pronađena je manja količina marihuane - objasnio je sagovornik.

Nakon ukazane pomoći, Rakočević je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje, posle čega će biti priveden na saslušanje u tužilaštvo. Tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora. Za sada nije poznato da li će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog posedovanja droge.

Inače, Rakočević je dobro poznat beogradskoj policiji, a ranije je hapšen zbog teških krađa i razbojništava, ali nema podataka da li je osuđivan.

Prema nezvaničnim saznanjima, njegov stariji brat je u zatvoru.

Pomoć porodici vozača

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić juče je bio na mestu tragedije u Zemunu. On je izjavio saučešće porodici nastradalog radnika GSP-a i najavio pomoć Bojanovoj porodici.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.