U 8:10 PUCAJU NA OLIVERA, 6 MINUTA KASNIJE SILVANA UKLJUČUJE KAMERE! Novi momenti u ubistvu Olivera Ivanovića
Oliver Ivanović, Foto: EPA, facebook

AU

U 8:10 PUCAJU NA OLIVERA, 6 MINUTA KASNIJE SILVANA UKLJUČUJE KAMERE! Novi momenti u ubistvu Olivera Ivanovića

Prema optužnici koja je podignuta 2. decembra, Silvana Arsović tereti se za krivično delo "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva"

Objavljeno:

Prema novoj optužnici u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koja je dostavljena odbrani, nekadašnja saradnica Ivanovića, Silvana Arsović, optužena je za saizvršilaštvo u delu ubistva, potvrdio je za KoSSev advokat jednog od optuženih – Marka Rošića, Mahmut Haljimi, uoči pripremnog ročišta na kojem će se optuženi izjasniti o krivici.

Prema novoj optužnici, bivša saradnica Olivera Ivanovića, Silvana Arsović, sada tereti za "saizvršilaštvo u delu ubistva", da je to jedina izmena, kao i da su ostale izmene u odnosu na prethodnu samo "kozmetičke".

Silvana Arsović
Silvana Arsović foto: Printscreen/facebook

Prema optužnici koja je podignuta 2. decembra, Silvana Arsović tereti se za krivično delo "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva".

Optužena je za "blisku saradnju sa osumnjičenim licima koji su koordinisali ubistvo Olivera Ivanovića, tako što su stvarali uslove i uklanjali prepreke za izvršenje ovog krivičnog dela, jer je u vreme ubistva pokojnog Olivera Ivanovića optužena bila svesna da su sigurnosne kamere u kancelarijama SDP-a nasilno zaustavljene, isključene iz mreže, čime je omogućeno da osumnjičene osobe ne budu snimljene sigurnosnim kamerama kada je izvršeno delo ubistva pokojnog Olivera Ivanovića". Dodaje se da su potom u 8:16, ubrzo nakon ubistva Olivera Ivanovića, sigurnosne kamere u kancelarijama stranke GI SDP uključene, a da je Arsović administrator u tim kancelarijama i da je bila jedina osoba u objektu u vreme kada je ubistvo počinjeno.

Na društvenim mrežama, od kada su izašli detalji optužnice, stalno se komentariše upravo ovaj detalj.

U 8:10 pucaju na Oliver Ivanovica, u 8:16 Silvana Arsović jedina osoba u kancelariji, inače administrator uključuje kamere. Zamislite situaciju gde čujete pucnje, posle toga vidite čoveka ispred kako leži sav krvav. Da li biste bili u šoku ili biste otišli da uključite kamere? - piše na Tviteru.

Padaju ozbiljne optužbe na njen račun.

Smatraju i da će morati da prizna krivicu.

Kolaju se razne teorije zavere.

Inače, optuženi za učešće u ubistvu lidera gradjanske inicijative SPD Olivera Ivanovića negirali krivicu na pripremnom ročištu u Osnovnom sudu u Prištini.

Ivanovićeva sekretarica Silvana Arsović rekla je da se apsolutno ne oseća krivom ni po jednoj tački optužnice, dok je Nedeljko Spasojević negirao učešće u ubistvu, ali je priznao krivicu za nelegalno posedovanje oružja.

I Marko Rošić i Dragiša Marković su odbacili krivicu za ubistvo, dok se Žarko Jovanović izjasnio da nije kriv po prve dve tačke optužnice.

Odbrana svih optuženih zatražila je snimke kamera, kojima je pokrivena ulica u kojoj je Ivanović ubijen ali i cela Severna Mitrovica.

Potpresednica inicijative SDP Ksenija Božović ocenila je da optužnicu u toj organizaciji shvataju kao još jedan vid pritiska i da je mučno što se Silvana Arsović pominje kao član kriminalne grupe odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića.

"S obzirom da smo pogledali dokaze, nema ni jednog dokaza za Silvanu Arsović niti da je imala saznanja da kamere na zgradi GI SDP nisu radile", rekla je Božović za Betu.

Nastavak suđenja zakazan je za 16. mart.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.