NIJE SAMO GAVRIĆ! JOŠ 1 NAPADAČ JE PUCAO U ARKANA! Zvanična verzija je LAŽ?
Zvanična verzija je LAŽ?, Foto: Printscreen

NASTAVLJA SE

NIJE SAMO GAVRIĆ! JOŠ 1 NAPADAČ JE PUCAO U ARKANA! Zvanična verzija je LAŽ?

Sud nije prihvatio njegovu izjavu o drugom mestima i pravcima u kojima je ispaljivao projektile

Objavljeno: 09:26h

Dobrosav Gavrić (43) nije jedini pucao u Željka Ražnatovića Arkana (48) i dvojicu njegovih prijatelja, u hotelu „Interkontinental“ 15. januara 2000. godine, kao što je utvrđeno zvaničnim veštačenjem, kaže izvor iz srpskog pravosuđa upoznat sa slučajem. Na licu mesta nađene su čaure iz dva oružja, a sumnja se da je, osim Gavrića, pucao i još neko, navodi naš izvor.

- Po zvaničnoj verziji, Arkan i dvojica njegovih prijatelja ubijeni su iz pištolja marke CZ 99, kalibar duga devetaka, ali su na mestu zločina bile i čaure iz drugog oružja, koje nisu veštačene - navodi sagovornik „Alo!“.

Zvonko Mateović, Arkanov telohranitelj, tvrdio je na suđenju da je pored Dobrosava Gavrića, koji je osuđen kao direktni izvršilac zločina, u Ražnatovića i njegove prijatelje Milenka Mandića Mandu (44) i Dragana Garića (47) pucao još jedan napadač, čiji identitet nikad nije otkriven.

- Tog 15. januara 2000. on je sa Arkanom, njegovom suprugom Svetlanom i njenom sestrom Lidijom došao u butik u hotelu. Puno je ljudi prilazilo komandantu. Negde oko 17 sati začuo je pucnjeve. Skočio je sa fotelje i video kako Gavrić puca u Mandu, a ranije je već čuo dva-tri pucnja.

foto: Emilija Jovanović

Video je Gavrića da iz pištolja sa rastojanja od oko pola metra puca Mandi u glavu, a stajao je iznad žardinjere i stuba. Potom je ispalio još dva-tri metka u Garića. Garić je ustao da beži, ali Gavrić je pucao u njega. Gavrić se okrenuo, prošao pored klavira i krenuo ka izlaznim vratima. U tom momentu Mateović je pucao i pogodio Gavrića koji se zadesio kod pulta i bio u povijenom položaju, okrenut recepciji - navedeno je u iskazu Arkanovog telohranitelja.

On je izjavio da se potom vratio u butik kod Cece i uzeo pištolj. Rekao joj je šta se desilo, pa su svi su otrčali do separea.

- Tu se pojavio muškarac, koji se legitimisao, pokazujući policijsku značku, ali je posle nestao. Na licu mesta pokušavali su da ukažu pomoć Arkanu, Ceca mu je podizala glavu. Na licu mesta pojavio se neki čovek koji je rekao da je doktor i savetovao da mu podignu noge. On, Ceca i Lidija poneli su Arkana ka izlaznim vratima, gde je stajao džip interventne, ali je milicioner odbio da ga primi. Tu se pojavio čovek koji se ponudio da preveze komandanta BMW-om. Na zadnjem sedištu sedela je Lidija, a on i Ceca na prednjem - izjavio je Mateović tokom procesa.

Sud nije prihvatio njegovu izjavu o drugom mestima i pravcima u kojima je ispaljivao projektile.

Sud je poverovao nalazu balističara Milana Kunjadića i prof. dr Branimira Aleksandrića. Zaključeno je da su u Arkana i prijatelje hici ispaljeni sa istog mesta, iz jednog istog pištolja CZ 99, kalibra devet milimetara, kao i da je pucao jedan napadač.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.