OVI KRIMOSI SU UBIJENI ČIM SU IZAŠLI IZ ZATVORA! Sloboda ih je SKUPO KOŠTALA, to je vrlo ČESTO U SVETU MAFIJE!
Sloboda ih je SK UPO KOŠTALA, Foto: Printscreen/Facebook, Dado Đilas

NISU DUGO POŽIVELI

OVI KRIMOSI SU UBIJENI ČIM SU IZAŠLI IZ ZATVORA! Sloboda ih je SKUPO KOŠTALA, to je vrlo ČESTO U SVETU MAFIJE!

Ovakva vrsta obračuna nije retkost

Objavljeno:

Mafijaški obračuni pune stranice crne hronike, a među ubijenim momcima poslednjih godina našli su se oni čija su se imena pojavjlivala u medijima i kad su bili živi.

Neki od njih su bili momci koji su čekali na izdržavanje zatvorske kazne za neko ranije počinjeno krivično delo, a neki su pak pušteni sa slobode da bi ubrzo bili likvidirani.

Među takvima su imena poznata kako policiji, tako i javnosti: Ljubomir Kića Marković, Luka Radulović, Marko Markuš, Slobodan Šaranović, Sale Mutavi, Nenad Opačić, Velibor Dunjić.

Ovakva vrsta obračuna nije retkost, a ovo su svi slučajevi u kojima se to desilo.

Ljubomir Marković Kića, novembar 2019. godine

Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomir Kića Marković ubijen u Ulici Grčića Milenka u Beogradu nekoliko sekundi nakon što je sa grupom prijatelja izašao iz balona. Njegova likvidacija po svemu sudeći dobro je isplanirana i dugo pripremana. Egzekuciju je izvršio profesionalni ubica.

foto: Politika/Printscreen

Ubijeni Marković okarakterisan je kao jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", a bio je jedan od viđenijih predstavnika navijačkog sveta i dobro poznat policiji zbog svoje burne prošlosti.

Marković je bio deo starog tabora grupe Alkatraz, koju je tada predvodio Miloš Radisavljević Kimi, a za njega je šira javnost prvi put čula 2009. godine pošto je bio jedan od osumnjičenih za ubistvo francuskog državljanina i navijača Tuluza Brisa Tatona.

Zbog tog zločina, Marković je, sa Ivanom Grkovićem, osuđen na po 30 godina zatvora, ali mu je ta kazna kasnije preinačena. Marković je, nezvanično saznajemo, za ubistvo Brisa Tatona dobio 13 godina i 2 meseca, a iz zatvora je pušten 2017. godine.

Ovo je snimak njegove likvidacije:

Luka Radulović, 17. april 2018. godine

Radulović je u žižu javnosti dospeo kada je „bentlijem“ presekao kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Aleksandar Vučić, ubijen je pre četiri dana u pivnici u Crnogorskoj ulici. Radulović je nakon hapšenja u „slučaju bentli“ pušten na slobodu, ali je ubrzo uhapšen zbog trgovine drogom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv njega povelo istragu u oktobru 2017. godine, da bi Radulović u martu 2018. godine priznao krivicu i sklopio sporazum kojim je osuđen na tri godine zatvora, ali je do poziva za izdržavanje kazne pušten iz pritvora.

Iz pritvora je pušten 9. marta 2018. godine, a ubijen je 18. aprila.

foto: Facebook

Marko Markuš, 24. novembar 2017. godine

Marko Markuš ubijen je 24. novembra 2017. ispred hotela „Sajam“ u Novom Sadu, a iz pritvora je pušten 28. februara iste godine.

foto: Facebook

Markuš je imao debeo policijski dosije. U februaru iste godine pušten je iz zatvora nakon što je odslužio kaznu za nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je kasnije u bolnici preminuo od posledica povreda. U vreme ubistva, protiv njega se vodio postupak za nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću, zvanom Dizel, kom je 2014. Ulici Laze Telečkog polomio vilicu, ali je postupak obustavljen nakon njegove smrti.

Slobodan Šaranović, 11. mart 2017. godine

foto: KURIR

Slobodan Šaranović ubijen je u martu 2017. ispred svoje porodične kuće u Budvi. On je u decembru, tri meseca pre smrti, pušten iz pritvora u Spužu, gde je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je sa Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Šaranović je tokom celog postupka negirao krivicu, a Srbija je u više navrata tražila njegovo izručenje. Interesantno je da je procenjeno da je i život Ratka Koljenšića u opasnosti, pa ga policija čuva na tajnim lokacijama. U međuvremenu je doneta i sudska presuda za ubistvo Nikole Bojovića.

Sale Mutavi, oktobar 2016. godine

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/INSAJDER VIDEO

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, ubijen je 13. oktobra 2016. godine nedaleko od kapija Centralnog zatvora..

Naime, iako je bio pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina i 10 meseci zatvora, uspešno je izbegavao da se nađe iza rešetaka odlaganjem kazne - i to čak tri i po godine .

Stanković je od 14. maja 2013. godine odlagao izdržavanje zatvorske kazne zbog zdravstvenog stanja. On je pravosnažno bio osuđen po optužnici da je predvodio grupu koja je posedovala oružje i prodavala drogu.

Naime, Stanković je uhapšen sa još sedmoricom 6. marta 2006, kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković.

Nenad Opačić, februar 2015. godine

foto: Printscreen

Nenad Opačić i njegova supruga Jasmina ubijeni su 28. februara 2015. ispred zgrade u kojoj su živeli. U trenutku ubistva on je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, ali je bio na odsustvu. Ubica je u Nenada Opačića ispalio desetak hitaca i ubio ga na mestu, dok je njegovu suprugu metak pogodio u glavu. Bio je osuđen zbog organizovanja „veterničke grupe“, koja je prodavala narkotike, i sa robije je trebalo da bude pušten 2018. godine. Janoš Šnajder Pendula, koji se sumnjičio za ovo ubistvo, pronađen je mrtav u Češkoj posle nekoliko meseci.

Na odsustvo je pušten 23. februara 2015. godine, a ubijen je samo pet dana kasnije.

Velibor Dunjić, 26. decembar 2013. godine

Velibor Dunjić
Velibor Dunjić foto: Dado Đilas

Vođa navijača Crvene zvezde Velibor Dunjić ubijen je sredinom maja 2014, ispred splava na Ušću, pet meseci nakon što ga 26. decembra 2013. Viši sud osudio na kaznu zatvora od dve godine zbog napada na lidera LDP Čedomira Jovanovića. Dunjić je osuđen jer je uoči vaterpolo utakmice između Crvene zvezde i mađarskog Segedina napao Jovanovića, koji se zatekao u istom restoranu sa suprugom i prijateljima. Istom presudom Dunjiću je ukinut pritvor, a uoči žalbenog postupka, koji je trebalo da se održi pred Apelacionim sudom, Dunjić je ubijen.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.