BEOGRAĐANKA PREŽIVELA AGONIJU U VIJETNAMU! Amerikanac je zarobio i mučio, brzom reakcijom nadležnih izbavljena
Foto: Profimedia

užas

BEOGRAĐANKA PREŽIVELA AGONIJU U VIJETNAMU! Amerikanac je zarobio i mučio, brzom reakcijom nadležnih izbavljena

Preživljavajući agoniju uspela je nekako da stupi u kontakt sa sestrom koja je alarmirala Jurića

Objavljeno:

Državljanka Srbije koja je preživela užasnu totruru i psihičko zlostavljanje u Vijatnamu uspešno je vraćena u domovinu i zahvaljujući munjevitoj akciji Ministarstva spoljnih poslova, MUP i Fondacije "Tijana Jurić" izbavljena je iz kandži seksualnog predatora.

Prema saznanjima "Novosti", tridesetpetogodišnja Beograđanka preživela je pakao u gradu Nja Čang, gde ju je Amerikanac kojeg je upoznala tukao i zatočio u hotelskoj sobi ne dozvoljavajući joj danima da izlazi.

Preživljavajući agoniju uspela je nekako da stupi u kontakt sa sestrom koja je alarmirala Jurića, a on je potom potražio pomoć od MSP i policije. Usledila je ekpresna reakcija i, kako saznaju "Novosti", ključnu ulogu odigrao je Dragan Mladenović, počasni konzul Srbije u Ho Ši Minu. Ovaj uspešni poslovni čovek, kako su nam preneli izvori, potegao je sve svoje veze, podigavši na noge vijetnamske vlasti ne bi li izbavio svoju sunarodnicu.

Posle izvesnog vremena, policija je uspela da locira hotel u kojem je Amerikanac sprovodio torturu nad našom državljankom. Ona je izbavljena i organizovan je njen transport u domovinu, pišu "Novosti".

Vest da je naša sunarodnica sada konačno na sigurnom potvrdio je Igor Jurić, koji je juče na Tviteru napisao: “Naša državljanka čiji je život bio ozbiljno ugrožen od strane predatora, stranog državljanina, uspešnom akcijom MSP i MUP bezbedno je vraćena u Srbiju iz Vijetnama. Hvala ministrima Ivici Dačiću i Nenadu Stefanoviću na ličnom angažovanju, kao i odeljenju VTK MUP Srbije".

Jurić je kratko napomenuo da je reakcija srpskih nadležnih organa bila veoma brza i da je zahvalan što su pomogli da se spase još jedan mladi život.

Ministarstvo spoljnih poslova poslednji put učestvovalo je u akciji spasavanja kidnapovane dece Slavice Burzanović, krajem oktobra prošle godine. Posle četiri godine, otkako je otac decu odveo u Iran, ona su vraćena u Srbiju zahvaljujući dogovoru minsitra Dačića sa kolegom iz Irana Muhamedom Zarifom. Dve devojčice i dečaka doveo je ambassador Srbije u Iranu Dragan Todorović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.