JOVICU VUKOTIĆA HTELI SU DA OTRUJU CIJANIDOM: Vođa ŠKALJARACA PROGOVORIO, rekao je SVE ŠTO ZNA
Foto: Printscreen/Instagram

AU!

JOVICU VUKOTIĆA HTELI SU DA OTRUJU CIJANIDOM: Vođa ŠKALJARACA PROGOVORIO, rekao je SVE ŠTO ZNA

Osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakom UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje

Objavljeno:

Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana, saslušan je u Centralnom zatvoru u predistrazi koja je pokrenuta zbog sumnje da su četvorica muškaraca pokušala da ga otruju cijanidom.

Kako se nezvanično saznaje, Vukotić je saslušan u Centralnom zatvoru, na okolnosti da li poznaje osumnjičene koji su u decembru uhapšeni kada su, kako se sumnja, planirali i pokušali da ga ubiju.

- Vukotić je tužiocu ispričao da ne poznaje nikoga od osumnjičenih, te da nema saznanja zbog čega bi uhapšena četvorka želela da ga ubije - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema saznanjima, predistraga zbog organizovanja ubistva Vukotića pokrenuta je protiv Marka Drakule, Marijana Dimitrijevskog, Nikole Jovanovića i Nemanje Milutinovića.

- Još nije pokrenuta zvanična istraga, već su u pitanju predistražne radnje. U ovom trenutku niko od osumnjičenih nije saslušan povodom ovih sumnji, već samo zbog nedozvoljenog držanja oružja koje je pronađeno kod njih.

Jedan od osumnjičenih na saslušanju je rekao da su četiri gasna pištolja koja su otkrivena njegova kako bi skinuo krivicu sa ostalih osumnjičenih - navodi izvor.

Pokušaj likvidacije Vukotića otkrivena je pre mesec dana, kada je četvorka uhapšena.

Navodno, oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu obično donosi ručak iz jednog beogradskog restorana. - Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu, ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje - potvrdio je izvor.

Osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakom UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

- Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađena i sumnjiva supstanca, a naloženo je veštačenje ove supstance, kojim je utvrđeno da je reč o opasnom otrovu, cijanidu - navodi izvor.

On je napomenuo i da svaki pritvorenik u zatvoru ima pravo da dobija hranu od kuće ili restorana.

Da je u vozilu pronađen cijanid, potvrdila je ranije i potparolka Višeg javnog tužilaštva, Irena Bjeloš.

- U vozilu je, prilikom hapšenja, pronađena tečnost za koju je veštačenjem utvrđeno da se radi o natrijum-cijanidu - kazala je ona.

Sada se čeka DNK veštačenja koje treba da utvrdi da li tečnost pripada osumnjičenima, kao i kako su nameravali da je upotrebe, odnosno da li su imali nameru da ubiju Vukotića.

Inače, Jovica Vukotić se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, gde čeka izručenje Crnoj Gori koja ga potražuje zbog pokušaja ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljenog nošenja oružja.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.