ARKANOV UBICA SE PLAŠI DA ĆE GA UBITI U SRBIJI! 1 njegov saučesnik JE IZREŠETAN, osvetu su DUGO ČEKALI (FOTO)
Foto: Đorđe Jovanović

AU!

ARKANOV UBICA SE PLAŠI DA ĆE GA UBITI U SRBIJI! 1 njegov saučesnik JE IZREŠETAN, osvetu su DUGO ČEKALI (FOTO)

Njegovi strahovi tada su bili realni

Objavljeno:

Sudbina Dobrosava Gavrića, koji se tereti za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, dve decenije nakon zločina, u rukama je ministra pravde Južnoafričke Republike, pošto je sud u Kejptaunu ocenio da može biti izručen Srbiji.

Magistrativni sud u Kejptaunu prošle nedelje doneo je odluku da Gavrić može biti izručen Srbiji, a portparol Nacionalnog tužilaštva Erik Ntabazalila rekao je da je odluka "došla uprkos njegovom protestu da je osuđen po političkoj liniji i da strahuje za svoj život ukoliko bude poslat u Srbiju".

Inače, Dobrosav Gavrić nalaz se u dobro čuvanom zatvoru u južnoafričkom gradu Cape Town. U Srbiji je osuđen na 35 godina zbog ubistva komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana.

foto: Printcsreen

Gavrić je inače svoju kriminalnu karijeru nastavio u Južnoj Africi. Njegov pravi identitet otkriven je 2011. godine kada je bio svedok pucnjave na šefa južnoafričke mafije Seriila Blka 21. marta te godine, Iste godine Gavrić je uhapšen, ali ne po poternici Srbije.

Dobrosav Gavrić tražio je politički azil jer je strahovao da će po povratku u Srbiju biti ubijen od strane Arkanovih osvetnika.

- Bojim se za svoj život jer je Arkan bio komandant bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika, koji nisu tolerantni - pročitao je sudija Gavrićevu izjavu na jednom od ranije održanih suđenja.

Njegovi strahovi tada su bili realni, ako se uzme u obzir to da je drugi osumnjičeni za ubistvo Ražnatovića, Milan Đuričić Miki iz Loznice ubijen u Johanezburgu 25. aprila 2018. godine.

foto: Đorđe Jovanović/arhivska fotografija

On je ubijen kada se džip zaustavio na semaforu. Beli auto mu je blokirao prolaz i dva maskirana muškarca izašla su iz auta i iz auzomatskog oružja ga zasula kišom metaka.

Ostao je mrtav na mestu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.