STEFANA (18) SU TUKLI DO SMRTI, A MOLIO IH JE DA PRESTANU: Poznati su svi detalji BRUTALNOG ZLOČINA
Stefan Filić, Foto: Facebook

HOROR!

STEFANA (18) SU TUKLI DO SMRTI, A MOLIO IH JE DA PRESTANU: Poznati su svi detalji BRUTALNOG ZLOČINA

Jedan od napadača je fudbaler, zna ga ceo grad

Objavljeno:

Nije tačno da se dogodila tuča. Istina je da su ga dvojica mladića mučki pretukla, ispostaviće se do smrti. I nije im prvi put. Ponašaju se kao huligani, svima uteruju strah u kosti - kaže bliska prijateljica Stefana Filića (18) iz Starog Sela kod Velike Plane, koji je preminuo posle 30 sati provedenih u komi.

Zbog sumnje da su proteklog vikenda brutalno pretukli Stefana ispred kluba "Brodolom", privedeni su Nikola B. (20) i Mitar P. (20) iz Velike Plane i njima je sudija za prethodni postupak, posle saslušanja, odredio pritvor do 30 dana. Prema svedočenju očevidaca, napadači su bez razloga nasrnuli na mladića dok je čekao taksi sa mlađim bratom i drugom ispred lokala.

Detalje tragičnog događaja, a ni istrage, policija još nije saopštila, a prema nezvaničnoj verziji sve se odigralo u nedelju, oko četiri časa izjutra, ispred kluba "Brodolom". Osim kamera sa video-nadzora, koje su, kako saznajemo, snimile šta se dogodilo, bilo je i očevidaca. I oni, kao i Stefanova prijateljica, navode da nije bilo tuče dveju grupa mladića, kako je prvobitno preneto, već da su Nikola B. i Mitar P. sami nasrnuli na Stefana.

- Stefan je sa mlađim bratom i drugom čekao taksi ispred kluba, kada su grupu mladića izbacili iz lokala. Nasrnuli su na Stefanovog brata i druga. On ih je samo zamolio da prestanu, a onda je dobio udarac koji ga je oborio na zemlju. Zatim su ga šutnuli i u glavu... Ne postoji opravdanje za ovo što je urađeno, kao da im je dečko nešto skrivio - tvrdi jedan od očevidaca.

Napadači su potom pobegli, a Hitnu pomoć je pozvao neko od prolaznika. Stefana je, kako leži bez svesti na trotoaru, našao policijski službenik u 4.55.

U bolnicu u Smederevskoj Palanci doveden je bez ijedne vitalne funkcije, a posle reanimacije, prevezen je u Urgenti centar u Beogradu, gde je preminuo narednog dana.

Roditelji pokojnog momka nisu u stanju da govore o tragediji koja ih je zadesila, a prijatelji familije za Stefana imaju samo reči hvale. Kažu da je bio dečak za primer, omiljen u društvu i da je nastradao samo zbog osionosti napadača.

- Jedan od napadača je fudbaler, zna ga ceo grad. Neko ih očigledno štiti ako mogu tako da se ponašaju. Stefanovi roditelji su u šoku, svi smo zanemeli - kaže nam prijateljica porodice Filić.

Povodom stradanja mladića, saopštenjem se oglasio i kafe "Brodolom", u kom se porodici Filić izjavljuje saučešće.

- Žalimo što se takav neljudski događaj desio u blizini našeg kluba, i što nismo bili u mogućnosti da sprečimo tragediju. Pregledom video-nadzora je ustanovljeno šta se desilo na trotoaru kod autobuskog stajališta - navodi se u saopštenju.

Policija je privela Nikolu B. i Mitra P. i sa krivičnom prijavom za nanošenje teških telesnih povreda predala ih Osnovnom tužilaštvu u Velikoj Plani, gde im je određen pritvor.

- Protiv još pet osoba, od kojih su četiri maloletnici, u redovnom postupku podnete su krivične prijave zbog učestvovanja u tuči - potvrđeno nam je u MUP.

Kada je mladić preminuo, slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Smederevu.

- Čekaju se rezultati obdukcije. Dvojica uhapšenih su u pritvoru, i uslediće prekvalifikacija krivičnog dela, koje im je prvobitno stavljeno na teret - kaže viši javni tužilac Dragan Lopušina.

Građani prete protestom

Vest o smrti mladića zbog posledica prebijanja uznemirila je građane, a društvene mreže su se usijale od komentara. Građani zahtevaju oštru reakciju nadležnih, i da se slučaj ispita do kraja. Takođe, bilo je predloga da se, zbog sve prisutnijeg nasilja na ulicama Velike Plane organizuje protest.

Snimak predat policiji

Vlasnik kluba "Brodolom" Srđan Milenković kaže, za "Novosti", da se na snimku sa video-nadzora njegovog lokala, koji je predat policiji, vidi napad na Filića.

- Vide se dve grupe, po četiri momka, kako se pozdravljaju, a onda kako osumnjičeni ćuška po glavi dvaput malog Filića. Sledi koškanje i napad na nastradalog Stefana. Udarili su ga, pao je, a onda su ga još nekoliko puta šutnuli u glavu dok je bio na zemlji. Policija je stigla posle minut. U lokalu nije bilo incidenta. Nastradali je bio zlatan momak, nikad problem nije napravio, dok je osumnjičeni imao par sličnih napada. Jezivo je da nečija bahatost ugasi mladi život - kaže Milenković.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.