MLADIĆ IZBODEN NOŽEM, A DRUGI PALICOM UDAREN U GLAVU: Nakon grupnog obračuna, povrede su FATALNE!
Hitna pomoć / Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

KRITIČNO

MLADIĆ IZBODEN NOŽEM, A DRUGI PALICOM UDAREN U GLAVU: Nakon grupnog obračuna, povrede su FATALNE!

Polciija je intervenisala i uspela da pronađe maloletnog napadača koji je bio u društvu sa P.V. za kim se i dalje intenzivno traga

Objavljeno:

Nišlija P.M.(19) zadobio je teške povrede opasne po život, 2. februara u grupnoj tuči u kojoj je učestvovalo više mladića, kada ga je, kako se sumnja, nožem u grudi ubo P.V. (19) iz Niša, saznaje „Blic“. Do tuče je došlo na Trgu Učitelj Tase u nedelju uveče pola časa pre ponoći.

Prema saznanjima „Blica“, P.M. je zadobio jedan ubod u levu stranu grudnog koša. Nož, srećom, nije pogodio srce, ali je oštica probila plućnu maramicu, pa je sa teškim povredama prebačen u Klinički centar u Nišu gde mu je stanje stabilizovano i nakon ukazivanja pomoći nije bio životno ugrožen.

Povrede u tuči zadobio je i L.K. (19), drug ranjenog P.M, koji je zadobio udarac drvenom palicom u glavu. Prema nezvaničnim saznanjima, dve grupe mladića našle su se te večeri da bi navodno izgladili neki raniji nesporazum, ali se susret pretvorio u obračun.

- L.K. je trebalo da se nađe sa P.V. a susret su dogovorili u blizini OŠ „Učitelj Tasa“, na istoimenom trgu, ispred škole. P.M. je došao sa L.K., dok je P.V. bio u društvu jednog maloletnika starog 17 godina. No kada su se našli, maloletnik je potegao neku drvenu palicu kojom je udario L.K. po glavi. Pokušao je njome da udari i P.M., ali je mladić uspeo nekako da se izmigolji i izbegne udarac. Nakon toga P.V. je, kako se sumnja, potegao nož i njme ubo P.M. jednom u levu stranu grudi, nanevši mu teške povrede. U tuči je, prema nezvaničnim saznanjima, učestvovalo više mladića koji su se potom razbežali, kaže naš izvor.

Najteže povređenom mladiću P.M. pomoć je ukazana u Urgentnom centru Kliničkog centra u Nišu. Polciija je intervenisala i uspela da pronađe maloletnog napadača koji je bio u društvu sa P.V. za kim se i dalje intenzivno traga.

Nezvanično se saznaje da je P.V. kao šesnaestogodišnjak učestvovao u obračunu dve grupe maloletnika u OŠ „Dušan Radović“ u Nišu. Kako je ranije saopštila policija, tada je uhapšen izvesni B.Đ. (16) iz Niša zbog sumnje da je pokušao da ubije maloletnog D.S.(15) iz Niša koga je, u zakazanoj tuči u Đerdapskoj ulici ispred OŠ „Duško Radović“, ubo nožem u grudi, nanevši mu povrede koje su okarakterisane kao opasne po život. Protiv trojice maloletnika među kojima je bio i tada šesnaestogodišnji P.V. policija je tada podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje tako što su učestvovali u tuči.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.