TAKSISTI NASRNULI NA ČLANICU CARGO-A KOD KLINIČKOG CENTRA: Jedva sam sačuvala živu glavu!
Taksisti - ilustracija sa protesta, Foto: Filip Plavčić

HAOS U BEOGRADU

TAKSISTI NASRNULI NA ČLANICU CARGO-A KOD KLINIČKOG CENTRA: Jedva sam sačuvala živu glavu!

- Taksisti su do sada bili kartel, a od večeras slobodno možemo da kažemo da su oni mafijaški klan - rekao je Vučić

Objavljeno:

Udruženje građana za prevoz putnika CarGo saopštilo je danas da su taksisti iz beogradskih taksi udruženja sinoć "brutalno šipkama i bejzbol palicama" napali njegovu članicu M. I. ispred Kliničkog centra Srbije.

Kako se kaže u saopštenju, kada je završila s pružanjem usluge, više od pet taksista je uz povike nasrnulo na automobil u kome se ona nalazila.

Navodi se da je ona brzo odregovala i izbegla ozbiljnije fizičke povrede, ali je automobil je ozbiljno oštećen.

- Jedva sam sačuvala živu glavu i na svu sreću nisam fizički povređena jer sam kada je počeo napad stala na gas i pobegla od ovih nasilnika. U automobilu imamo sigurnosnu kameru koja snima saobraćaj i nadam se da će pomoći u identifikaciji napadača - rekla je članica udruženja CarGo.

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić izjavio je da država mora da reaguje svom snagom jer će u suprotnom poslati poruku da su "bejzbolke“ jače od nje, i da samo nasiljem mogu da se ostvare ciljevi u Srbiji.

- Taksisti su do sada bili kartel, a od večeras slobodno možemo da kažemo da su oni mafijaški klan. Batinaši su izvršioci svojih bosova i moraju da se identifikuju. Umesto da rade pošteno, taksi mafija čeka, opkoljava i prebija - rekao je Vučić.

On je dodao da mu, međutim, nije jasno kako je moguće da je policija odbila da zaštiti napadnutu članicu udruženja, pošto je odbijena da prijavi slučaj u policijskoj stanici na Vračaru.

- Za sve nas, normalne građane, nedopustivo je da su batinaši na slobodi, a građani u strahu. Mi nismo nasilnici, mi ne držimo palice ispod sedišta, a u jaknama oružje. Mi ćemo se protiv nasilja boriti mirnim putem, ali jedno je sigurno - nikada nećemo odustati dok kriminalci ne budu u zatvoru - rekao je Vučić.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.