JUTKA BI MOGAO U ZATVOR I PRE PRESUDE ZA ZLOSTAVLJANJE? Protiv njega je podneta još 1 krivična prijava
Milutin Jeličić Jutka, Foto: Printscreen

otkriveno

JUTKA BI MOGAO U ZATVOR I PRE PRESUDE ZA ZLOSTAVLJANJE? Protiv njega je podneta još 1 krivična prijava

Jeličić je već osuđivan zbog prikrivanja imovine

Objavljeno:
Protiv bivšeg predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, kojem se sudi zbog seksualnog uznemiravanja bivše koleginice Marije Lukić, podnesena je još jedna krivična prijava. Ovoga puta, radi se o prikrivanju imovine, konkretno stana u strogom centru Beograda, saznaje "Blic".
Jeličić je, naime, katastru uputio zvaničan zahtev za upis vlasništva nad stanom u ulici Svetozara Markovića. Takav zahtev, u koji je "Blic" imao uvid, podnosi se po pravilu nakon što je kupovina već obavljena. Takođe, reporteri "Blica" su se na terenu uverili da je Jeličićevo ime na interfonu zgrade u kojoj je kupio stan. O ovoj vesti izvestio je prethodnih dana i portal "Insajder".

Zašto bi mogao završiti u zatvoru?

Inače, Jeličić je već osuđivan zbog prikrtivanja imovine. Kao funkcioner, bio je dužan da svaku promenu vlasništva javi Agenciji za borbu protiv korupcije. To, međutim, nije učinio, iako je u opktobru prošle godine već osuđivan zbog istog krivičnog dela. Tada je, naime, osuđen uslovno na osam meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, jer Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da u svom vlasništvu ima dvosoban stan u Beogradu, sedam nepokretnosti u opštini Brus, četiri teretna i jedno dostavno vozilo, 100 odsto vlasništva u preduzeću „Panikop“, kao ni potraživanja na osnovu pozajmice od oko 2,4 miliona dinara toj firmi.

"Blic" je imao uvid i u (anonimnu) krivičnu prijavu protiv Jeličića, koja bi ga mogla koštati slobode: ako se utvrdi da je zaista ponovio krivično delo, to bi značilo da je prekršio uslovnu kaznu i da bi mogao biti odveden na izdržavanje kazne od osam meseci robije.

"Gurnuo mi je ruku pod suknju"

Inače, Milutinu Jeličiću Jutki već mesecima se sudi zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, koja je dve godine radila kao njegova sekretarica. Suđenje trsaje uz brojne peripetije, pre svega zahtev za izuzeće sudije, ali i pritiske koje u sudu izvodi Jeličić uz pomoć svojih pristalica.

Među tim pristalicama je i haški osuđenik Vojislav Šešelj, koji je "u pravnom timu" (kako sam to definiše) bivšeg gradonačelnika Brusa.

Na jučerašnjem suđenju Šešelj je ponovo vređao oštećene u postupku, ali i aktivistkinje "Žena u crnom", svoje "omiljene mete".

Inače, na jučerašnjem ročištu se, u svojstvu svedoka, pojavila još jedna žena koju je Jeličić navodno sekusalno zlostavljao. U pitanju je svedokinja Snežana Bojić, koja je bila jedna od žena koje su prijavile Jeličića, ali tužilaštvo nije podnelo krivičnu prijavu jer nije bilo elemenata za to.

- Zaposlila sam se na osnovu poznanstva Jeličića i mog oca. Te 2017. godine me pozvao da dođem kod njega na razgovor. Pričali smo o poslu i rekao je da će me zaposliti. Kasnije su mi stizale poruke od njega, a jedne večeri je došao kod nas na večeru. Podigla sam krivičnu prijavu za uznemiravanje tek kada je Marija Lukić izašla u javnost sa porukama. Pre toga to nisam učinila jer nisam smela - kazala je Snežana, koja je pomenula da joj je tokom jednog od sastanaka Jeličić "gurnuo ruku pod suknju".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.