POLICIJA JE MESECIMA PRATILA STILISTU: Neki vaspitači su znali da deca iz svratišta IDU KOD NJEGA!
Stilista Šveljo, Foto: Printscreen/Youtube

Šokantno

POLICIJA JE MESECIMA PRATILA STILISTU: Neki vaspitači su znali da deca iz svratišta IDU KOD NJEGA!

Hapšenje je usledilo na osnovu prijave koju je protiv Švelje, krajem prošle nedelje, policiji dostavio jedan punoletni mladić.

Objavljeno: 16:17h

Mesecima pre nego što je u utorak uveče uhapšen zbog sumnje da je kao modele za izradu eksplicitnih fotografija koristio maloletnike i mlađe punoletne mladiće, Srđan Šveljo (52), poznati dizajner, fotograf i di-džej popularne emisije noćnog programa Radio Novog Sada bio je pod budnim okom novosadske policije.

Hapšenje je usledilo na osnovu prijave koju je protiv Švelje, krajem prošle nedelje, policiji dostavio jedan punoletni mladić. Tokom pretresa u dizajnerovom kompjuteru, u iznajmljenom foto-studiju u Ulici Jovana Subotića 15, pronađene su fotografije obnaženih maloletnika i mlađih punoletnika, kojima je on, kako se sumnja, posle fotografisanja zauzvrat davao narkotike i nudio im oralno zadovoljavanje.

Fotografisani dečaci mahom su Romi i često navraćaju u novosadsko Svratište za decu i mlade. U ovoj ustanovi nisu želeli da komentarišu događaj dok traje istraga i dok to ne odobri Centar za socijalni rad. Kako nezvanično saznajemo, međutim, neki od vaspitača u Svratištu znali su da se deca fotografišu kod Švelje. Dečaci su jednom prilikom pomenuli u razgovoru da ih on slika, a da zauzvrat od njega dobiju garderobu ili pak 500 do 1.000 dinara nadoknade. Nijedno dete, navodno, nije im se žalilo da je imalo neprijatnosti u Šveljinom studiju.

Švelji, koji je inače u Novi Sad došao iz Crvenke, određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Informaciju o hapšenju dizajnera Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" komentarisao je na svom fejsbuk-profilu:

- Da sam vam dao imena onda kada ste to tražili i očekivali od mene, sada ne bismo imali prvog uhapšenog. I to je samo početak. Idemo dalje. Večeras je uhapšen modni kreator zbog sumnje da je imao seksualne odnose sa maloletnicima. Ovo je samo početak naše borbe protiv pedofilije u Srbiji.

Jurić je nedavno javno saopštio da je pet poznatih osoba iz Beograda, Novog Sada i Subotice imalo seksualne odnose sa decom, ali tada nije hteo da saopšti njihova imena.

SAMO BROJ

NA interfonu zgrade u Ulici Jovana Subotića u kojoj je Švelja iznajmio studio za fotografisanje, nema njegovog imena. Naveden je samo broj 35, a to je stan u kojem je dizajnerov studio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.