NA SUĐENJU ŠARIĆU SUDIJA JE ŽESTOKO ISKRITIKOVAO I ADVOKATE I OPTUŽENE! Proces traje 10 godina, OVO JE BAŠ BAHATO
Darko Šarić, Foto: News 1

SUDIJA SE PERE I SVALJUJE GREŠKE NA OKRIVLJENE!

NA SUĐENJU ŠARIĆU SUDIJA JE ŽESTOKO ISKRITIKOVAO I ADVOKATE I OPTUŽENE! Proces traje 10 godina, OVO JE BAŠ BAHATO

Suđenje Darku Šariću traje skoro deceniju

Objavljeno: 16:12h

Na suđenju Darku Šariću (49) i ostalim optuženim za navodno pranje 22 miliona evra, sudija Siniša Petrović je prekjuče u nekoliko navrata kritikovao advokate i optužene da su od 139 zakazanih suđenja oni odložili 22!

Međutim, advokati optuženih navode da sudija za svoju nesposobnost okrivljuje druge kako bi se oprao pred očima javnosti zašto za deset godina nije završen proces!

Advokat Radoslav Baćović, branilac Darka Šarića, kaže za „Alo!“ da sudija Petrović nije rekao istinu.

- Sud je odložio 12 pretresa, a zašto sudija Petrović to prikriva, nije mi jasno, jer je to činjenica koja se može utvrditi uvidom u spise predmeta - izjavio je Baćović juče za „Alo!“.

foto: news 1, Dado Đilas

Advokat Dragan Plazinić, nekadašnji sudija Okružnog suda u Beogradu, sada branilac Radovana Štrpca, ističe da nije tačno da ih odbrana i optuženi sprečavaju da sude.

Izmišljaju nekakve razloge da ih mi onemogućavamo. Ma, to nije tačno! Ovaj predmet je materijalno-pravno zavisan od predmeta za navodni šverc kokaina. Dok se tamo ne presudi da je bilo nekog prometa droge, ne može ni u procesu za navodno pranje para da se tvrdi da novac potiče od narkotika. Čeka se da se premet za navodni šverc kokaina pravosnažno okonča. Ovaj predmet ne može ni da se presudi dok ne bude pravosnažan predmet za šverc kokaina. Zato ovaj predmet nikad nije ni presuđivan. Mi kao đaci u klupi slušamo šta to sudija priča.

Normalan sudija bi proces završio za tri godine. Samo nas zamlaćuju. Mi smo tražili da se zajedno sudi u oba predmeta. Međutim, oni to nisu na početku usvojili. Ovako im je lakše. Sudija može da se vadi za bilo šta. On sad završava postupak, a nije izveo mnogo dokaza koje je predložila odbrana. To je problem. Mi ćemo, naravno, tražiti da on izvede i te dokaze koji su nama važni - naglašava Plazinić.

On ističe da su im posebno važni dokazi koji se tiču primene procesnih mehanizama u toku postupka.

- Po zakonu mora da izvede te dokaze. To će da bude opet džumbus. Predlagao sam to od početka, ali sudija ne pristaje na to. Očekujemo da će posle sednice Apelacionog suda biti otvoren novi glavni pretres pošto je pred Specijalnim sudom tekao nezakonito, nekim stranputicama. Treba da se otvori novo suđenje pred Apelacionim sudom, da bi se otklonile sve nepravilnosti tokom prvostepenog postupka. Presuda je katastrofa! Nema veze sa životom zbog mnogih povreda zakona. Nejasna je, nema dovoljne razloge. Napisana je kao neko literarno štivo. Nema veze s pravnim aktom, koji se zove presuda - kategoričan je sagovornik „Alo!“.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.