JEZIVA SUDBINA JUNAKA VIDIMO SE U ČITULJI: Sahranjivao je ORTAKA i stao na GROB koji je posle mesec dana BIO NJEGOV
Sahranjivao je ORTAKA, Foto: Printscreen / Dosije

LEGENDE DEVEDESETIH

JEZIVA SUDBINA JUNAKA VIDIMO SE U ČITULJI: Sahranjivao je ORTAKA i stao na GROB koji je posle mesec dana BIO NJEGOV

U istoriju srpskog podzemlja upisao se 1986. godine kada je u Franfurtu ubio Ljubomira Magaša

Objavljeno:

Film "Vidimo se u čitulji" koji je obeležio epohu cvetanja kriminala u Srbiji devedesetih godina, je većini dobro poznat, ali je malo ko znao da je u filmu praktično prognozirana smrt jednog od pripadnika voždovačkog klana, Gorana Vukovića.

Naime, Goran Vuković, vođa voždovačkog klana bio je na sahrani Bojana Banovića, žestokog momka koji je stradao sa samo 19 godina u obračunu sa klanom sa Zvezdare. Njegova smrt kasnije je izazvala seriju sukoba među klanovima i rat u beogradskom podzemlju.

Na njegovoj sahrani, 1. decembra 1994. godine većina tadašnjih kriminalaca pustila je suzu. Na grobu je bio i Goran Vuković koji je stajao na praznom grobnom mestu do Banovićevog groba, ni ne sluteći da će to grobno mesto za samo nekoliko dana - biti njegovo.

Samo nekoliko dana posle sahrane Banovića, Goran je likvidiran 12. decembra 1994. godine, a njegova smrt obavijena je velom tajne, ni dan danas nije utvrđeno da li ga je ubila policija, neki drugi kriminalci ili Državna bezbednost.

Sahranjen je na istom mestu na kojem je stajao dok su sahranjivali "ortaka" iz istog klana.

U istoriju srpskog podzemlja upisao se 1986. godine kada je u Franfurtu ubio Ljubomira Magaša, zvanog Ljuba Zemunac, jednog od balkanskih kraljeva kriminala.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.