ALIBEGA JE PRIJATELJ NAMAMIO U SAČEKUŠU?! Vođa Zabranjenih ranjen na NBG, A VEĆ JE RANJAVAN, promašila ga 3 METKA
Ilustracija, Foto: MUP SRBIJE

Sačekuša

ALIBEGA JE PRIJATELJ NAMAMIO U SAČEKUŠU?! Vođa Zabranjenih ranjen na NBG, A VEĆ JE RANJAVAN, promašila ga 3 METKA

Vođa Partizanove navijačke grupe ranjen u sačekuši. Lekari se bore za njegov život. Policija sumnja da je motiv borba za tržište narkoticima

Objavljeno:

Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", upucan je u četvrtak uveče u stomak u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, nakon čega je prevezen u Ugrentini centar gde se i sada nalazi u stabilnom stanju.

Ovo nije prvi put da je pucano na Nenada Alajbegovića. U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila. Poslednji put je upucan u stomak pre samo šest meseci.

Poznanik bio mamac za sačekušu

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Alibeg je preksinoć stajao na ulici i pričao sa prijateljem Aleksandrom H.(26) kada se prekoputa pojavio Alibegov poznanik i pozvao ga da priđe. Kada je Alibeg krenuo ka njemu, začuli sus e hici.

- Napadač se krio iza automobila kad je zapucao. Ispalio je nekoliko hitaca, a jedan od njih je pogodio Alibega u grudi. Napadač i Alibegov poznanik koji ga je namamio da mu priđe odmah su pobegli, a njegov prijatelj ga je odneo u auto i odvezao u Urgentni cenatr- kaže izvor Informera iz istrage.

Alibegović je u bolnicu stigao u teškom stanju, sa povredama opasnim po život. Odmah je operisan i, prema poslednjim informacijama iz Urgentnog centra, život mu je i dalje ugrožen.

Izvor Informera dodaje da je Alibegović bio svestan kratko vreme po prijemu u bolnicu, ali nije hteo da otkrije ko ga je ranio. I njegov prijatelj Aleksandar je izjavio da ne zna ko je pucao. Kazao je da nije video napadača i da ne poznaje mladića koji je pozvao Alibega da mu priđe.

Inače, Alibegović je ranije bio vođa "Zabranjenih", ali u poslednje vreme nije aktivan na južnoj tribini, tako da najverovatnije nije napadnut zbog navijačkih sukoba.

- Sumnja se da se Alibeg zamerio nekom u ratu za prevlast na tržištu droge. Ovde najverovatnije nije reč o opomeni i napadač je nameravao da g alikvidira, a ne rani. Nekom se opasno zamerio, čim je taj angažovao profesionalnog ubicu- kazao je izvor Informera.

Bogat dosije

Alibegović je prvi put privođen kada je imao 12 godina, a sa 16 je osuđen i poslat u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Do 2011. godine je zaradio 68 krivičnih prijava zbog najtežih krivičnih dela. Tri puta je osuđivan na zatvorsku kaznu zboh nanošenja teških povreda, posedovanja oružja i privrednog kriminala. 2015. godine je uhapšen u Banjaluci gde se krio od policije zbog razbojništva. Prilikom pretresa njegovog štek stana pronađeno je 800 tableta estazija i manja količina marihuane.

U bogatom kriminalnom dosijeu Alibegovića nalaze se prijave za najrazličitija krivična dela koja nisu dobila sudski epilog. Optuživan je, između ostalog, za ubistvo u Zemunu 2009. godine, za silovanje, posedovanje i prodaju droge, podvođenje...

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.