UŠAO SAM U ŠUPU, ALI DECU NISAM VIDEO: Potresna ispovest komšije o POŽARU gde su stradali Dušica (8) i Miloš (10)
Šupa / Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

TUGA

UŠAO SAM U ŠUPU, ALI DECU NISAM VIDEO: Potresna ispovest komšije o POŽARU gde su stradali Dušica (8) i Miloš (10)

Vatra je, kako se pretpostavlja, buknula kada je Miloš uzeo novine, otišao sa sestrom do šupe gde su počeli da ih pale, pošto su se tako i ranije igrali 

Objavljeno: 24.01.2020. 22:57h

U požaru koji je juče u ranim popodnevnim satima izbio u Maloj Moštanici, dvoje dece, desetogodišnji Miloš i njegova osmogodišnja sestra Dušica, tragično su nastradali igrajući se u šupi kraj porodične kuće.

Vatra je, kako se pretpostavlja, buknula kada je Miloš uzeo novine, otišao sa sestrom do šupe gde su počeli da ih pale, pošto su se tako i ranije igrali.

- Ja sam od radnice pekare čuo da je dim u kući pored. Prvo sam pomislio da gori moja pušnica, međutim onda sam video da je to kod Teofilovića. Potrčao sam tamo, video požar i počeo da gasim. Jako je teško bilo to ugasiti bez vatrogasaca. Pitao sam Milicu " Gde su ti brat i sestra", a ona mi je rekla da ne zna - počeo je priču za "Blic", jedan od prvih komšija Miro Mitrović, inače vlasnik pekare i mesare odmah u kući pored tragično nastradale dece.

Kada je video da nema dece, Miro je otišao do škole da vidi da li su tamo, kasnije je obišao i obližnji teren, međutim ni tamo ih nije bilo. Ušao je ponovo u šupu...

- Nisam čuo nikakvu graju, žamor, priču... Video sam psa u šupi koji je bio vezan, njega sam spasao. Da sam znao da su deca tu, ne bih psa ni spašavao. Nisam čuo nikako nikakve uzvike, ništa - dodao je Miro.

Inače, kada se vratio iz škole, gde je tražio decu, osetio je neobičan miris, pomešan sa paljevinom.

- Tu je bio pas, kokoške, mislio sam da je miris od njih, da ih je možda vatra zahvatila. Nisam ni slutio da su deca tu. Kasnije kada su došli forenzičari, shvatili smo da su deca izgorela. Bilo je strašno to gledati. Kosti po šupi, tragedija.. Kasnije je i pas koga sam spasao uginuo, verovatno se nagutao dima - izgovorio je Miro prisećajući se jučerašnjeg tragičnog događaja.

Komšinica koja živi u kući odmah pored porodice Teofilović, još se nije oporavila od šoka.

- Komšinica mi je rekla da se dimi kod Teofilovića, potrčala sam tamo i imala šta da vidim. Majka Slavica je vredna žena, mora da radi da bi prehranila decu. Nikada je nisam pitala gde radi i šta tačno, samo je bitno da radi. Deca su bila mnogo dobra, svima nam je mnogo žao - dodala je ona.

Kako je rekao Miro, deca su bila veoma dobra, uvek su se lepo igrala sa njegovom ćerkom. On je često kupovao slatkiše kako za svoju ćerku, tako i za njih. Nikad ih nije razdvajao. Primetio je da su deca uvek bila u nekom strahu i željna svega. Takođe, njihova ponosna majka Slavica, nikada nije htela da prihvati tuđu pomoć u vidu stvari za decu.

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media