SUROVE LIKVIDACIJE NA ULICAMA BEOGRADA I ATINE POVEZANA? Vođe škaljarca ubijene zbog ubistva KUMA vođe OVOG klana!
Dvojica su odmah prišla stolu za kojim su sedeli "škaljarci" i iz blizine ispalila 25 hitaca u glavu Dedoviću i Stamatoviću, dok su druga dvojica motrila na goste, Foto: Privatna arhiva

tragično

SUROVE LIKVIDACIJE NA ULICAMA BEOGRADA I ATINE POVEZANA? Vođe škaljarca ubijene zbog ubistva KUMA vođe OVOG klana!

Grčki mediji preneli su da su ubice, pre nego što su počele da rešetaju Dedovića i Stamatovića, nešto rekle 

Objavljeno: 24.01.2020. 21:40h

Crnogorski mediji objavili su da istražitelji sumnjaju da su vođe "škaljaraca" Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni pred ženama i decom zato što je samo dve večeri ranije na gotovo identičan način na Bežanijskoj kosi izrešetan Kotoranin Marko Vuković, navodni kum vođe suprostavljenog "kavačkog klana".

Ubistvo Igora Dedovića i jednog od njegovih najbližih saradnika Stevana Stamatovića u Atini, koje se odigralo naočigled njihove maloletne dece i supruga, je navodno znak odmazde za ubistvo Marka Vukovića, koji je navodno kum vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

- Vuković nije bio pripadnik kriminalne grupe, ali je još iz detinjstva bio blizak s vođom "kavačkog klana". Navodno, bili su u kumovskim odnosima - otkrivaju izvori.

Prema njegovim rečima, sumnja se da su "kavčani" pratili Dedovićevu i Stamatovićevu suprugu do Atine, ali da su doneli odluku da se likvidacija desi baš kobne večeri, u prisustvu porodica, pošto je u Beogradu ubijen Vuković.

- Porodice su u posetu Dedoviću i Stamatoviću u Atinu došle 25. decembra 2019, od kada su, kako se sumnja, ubice pratile svaki njihov korak i vrebale pogodan trenutak. Međutim, posle brutalnog ubistva Zvicerovog kuma, veruje se da su odlučili da "škaljarcima" vrate na isti način – dodaje izvor upućen u istragu.

Podsetimo, četvorica napadača mirno su ušetala u restoran. Dvojica su odmah prišla stolu za kojim su sedeli "škaljarci" i iz blizine ispalila 25 hitaca u glavu Dedoviću i Stamatoviću, dok su druga dvojica motrila na goste.

U pucnjavi je ranjena i Stamatovićeva supruga. Grčki mediji preneli su da je večera tokom koje su ubijeni "škaljarci" bila oproštajna, jer je trebalo da se supruge s decom narednog dana vrate u Crnu Goru.

- U prvom razgovoru s policijom žene su tvrdile da ne znaju gde im muževi žive u Atini, navodeći da su u Grčku došle za praznike. Kasnije su izjavile da su tokom mesec dana boravka u Atini one s decom menjale kuće i hotele upravo da bi sakrile tragove. Naglasile su i da su se vozile isključivo taksijem, koji nisu zvale, već su ga zaustavljale na ulici - preneli su grčki mediji.

Izvori iz atinske policije otkrili su i da su ubijeni u Grčku došli sredinom 2018, i to s falsifikovanim dokumentima.

- Prikupljeni podaci ukazuju da su preduzeli sve mere predostrožnosti da ne bude otkriveno da su u Grčkoj, po svemu sudeći jer su znali da ubice tragaju za njima. Nisu imali auto, vozili su se taksijem, ili čak biciklima, a imali su falsifikovana dokumenta. Međutim, suparnici su iskoristili jedinu slabost koju su imali, porodice - preneli su izvori iz istrage.

Grčki mediji preneli su da su ubice, pre nego što su počele da rešetaju Dedovića i Stamatovića, nešto rekle.

- Izgovorili su nešto na srpskom i počela je paljba. Interesantno je i da kamera u restoranu nije radila, ali je policija uzela snimke sa okolnih kamera. Takođe, saslušano je više svedoka, pa policija na osnovu njihovih iskaza pokušava da napravi foto-robot egzekutora - prenose grčki mediji.

 

(Espreso.rs/Borba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media