PRE NEKOLIKO GODINA NA ISTOM MESTU SE DESILA UŽASNA TRAGEDIJA! Ovaj političar je PUCAO SEBI U GLAVU!
Vlajko Stojiljković, bivši ministar unutrašnjih poslova, Foto: Espreso.co.rs

velika tragedija

PRE NEKOLIKO GODINA NA ISTOM MESTU SE DESILA UŽASNA TRAGEDIJA! Ovaj političar je PUCAO SEBI U GLAVU!

Nemilom događaju prethodilo je od strane Veća građana usvajanje Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom, koji je tokom NATO agresije u maju 1999. godine optužio Stojiljkovića za ratne zločine

Objavljeno:

Vlajko Stojiljković, bivši ministar unutrašnjih poslova, 11. aprila 2002. godine pucao je sebi u glavu, i to na ulazu u zgradu Doma Skupštine Srbije. Dva dana nakon toga podlegao je povredama i tako postao prvi srpski ministar koji je posle uvođenja višestranačkog sistema izvršio samoubistvo!

Ovom događaju prethodilo je od strane Veća građana usvajanje Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom, koji je tokom NATO agresije u maju 1999. godine optužio Stojiljkovića za ratne zločine.

foto: Printscreen

Ovim činom hoću da se svrstam u redove heroja, mojih policajaca, pripadnika vojske i naroda, koji su ispoljavajući patriotizam, besprimerni heroizam, spremnost i odlučnost dali svoje živote braneći zemlju i narod od zlikovaca: albanskih terorista i NATO agresora 19 zemalja na čelu sa Amerikom. (Podsetio bih, da su u periodu od januara 1998. godine do septembra 2000. godine teroristi i agresori na Kosovu i Metohiji ubili preko 2.000 Srba i pripadnika drugih nacionalnosti, od toga preko 300 pripadnika MUP-a, da su ranili preko 2.500 lica, od toga 900 pripadnika MUP-a i da su kidnapovali preko 1.500 Srba, od toga preko 50 pripadnika MUP-a). Za ove postradale i njihove porodice, dosovska vlast ne pokazuje nikakvu brigu, ali zato, u isto vreme, servilno sprovodeći zahteve stranih nalogodavaca pušta na slobodu, pravosnažno osuđene, najveće kriminalce i osvedočene albanske teroriste - napisao je u svojoj oproštajnoj poruci Stojiljković.

Stojiljković je za svoju smrt u tom oproštajnom pismu optužio Zorana Đinđića, Vojislava Koštunicu, Dušana Mihajlovića, Vladana Batića i Miroljuba Labusa.

Podsetimo, nepoznati muškarac starosti (50), pucao je večeras, kako se sumnja, sebi u usta, upravo ispred Doma Narodne skupštine!

Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta.

Policija trenutno obavlja uviđaj i utvrđuje sve okolnosti ovog događaja.

Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da na njega pomišlja neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida.

Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno - 24 časa, sedam dana nedeljno.

Broj kol-centra je 011/7777-000.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.