1 ŽANDARM UBIO SEBE I LJUBAVNICU, DRUGI PRAVIO HAOS U DOMU ZDRAVLJA Bilo je JOŠ TAKVIH, ubijali su, tukli, DILOVALI
Leglo kriminalaca, Foto: Filip Plavčić

DA SE PODSETIMO

1 ŽANDARM UBIO SEBE I LJUBAVNICU, DRUGI PRAVIO HAOS U DOMU ZDRAVLJA Bilo je JOŠ TAKVIH, ubijali su, tukli, DILOVALI

Pripadnici Žandarmerije su već više od decenije sinonim za nasilje.

Objavljeno:

Srpsku javnost su prethodnih dana uzburkali incidenti vezani za pripadnike naše Žandarmerije.

Pre dva dana, u svim srpskim medijima je odjeknula vest o beživotnim telima pronađenim u automobilu kod Nove Pazove. U ,,Opel vektri'', koju je na zabačenom putu pronašla policijska patrola, bili su Pavle Rakonjac i Marina Petković. Pavle je Marinu i sebe razneo ručnom bombom, navodno zbog ljubavnih problema. Bio je oženjen, a Marina je ostavila prethodnog dečka zbog njega, navodili su mediji.

Pavle i Marina
Pavle i Marinafoto: Printscreen

Istog dana, takođe žandarm iz Kraljeva napravio je pometnju u Domu zdravlja. Najpre je vređao medicinsko osoblje, a zatim i fizički nasrnuo na njih. Zbog ovog incidenta, žandarm je udaljen iz službe.

Inače, ovo nije prvi put da su pripadnici Žandarmerije počinili zločine neke zločine.

2008. GODINA

Novosadski žandarm osuđen je 2008. godine zbog ubistva

Pripadnik Žandarmerije Željko Ivetić iz Novog Sada osuđen je pred Okružnim sudom u tom gradu na 14 godina zatvora zbog ubistva studenta Zdravka Negovanovića. Ivetić je 30. novembra 2006. u Novom Sadu, ispred ugostiteljskog objekta RST, ubio Negovanovića hicem u glavu iz službenog pištolja. Pre ubistva, obezbeđenje kluba odbilo je da Ivetića pusti unutra, nakon čega se on udaljio, ali se kasnije vratio i pucao u Negovanovića, zbog toga što je ličio na jednog od pripadnika obezbeđenja.

Iste godine, uhapšen je žandarm reketaš

Žandarm Milorad A., njegov brat Rade i Duško T. takođe su uhapšeni u Novom Sadu zbog pokušaja iznude 4100 evra od gastarbajtera Radeta G. Policija je u novosadskom kafiću „Rene" uhvatila braću u trenutku kada im je oštećeni Rade G. predavao novac kao otkup za njegov ukradeni „pasat". Duško T. je bio osumnjičen za saučesništvo. Milorad je, inače, bio pripadnik novosadskog odreda Žandarmerije, dok je Rade radio kao izbacivač u poznatim novosadskim lokalima i bio je odranije poznat policiji.

2013. GODINA

Godine 2013. žandarm je bio osumnjičen za spaljivanje dvojice Jagodinaca

Zbog sumnje da je 15. jula 2012. ubio i spalio dvojicu mladića, policija je godinu dana kasnije privela pripadnika kraljevačkog odreda Žandarmerije, Aleksandra Krstića. Motiv za ubistvo je bio dug od 5.000 evra, a tela su pronađena u izgorelom ,,Audiju TT" kod Jagodine. Aleksandar Krstić je 2015. osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora za ubistvo i spaljivanje dvojice Jagodinaca.

foto: Profimedia

Novosadski žandarm uhapšen zbog trgovine eksplozivom

Pripadniku novosadskog odreda Žandarmerije Draganu P. određen je u avgustu 2013. pritvor do 30 dana zbog sumnje da je trgovao oružjem koje je pronađeno u njegovoj kući. U njegovom porodičnom domu u Šapcu je prethodno pronađeno 400 grama plastičnog eksploziva i osam bombi. Policija je zaustavila njegov automobil u Novom Sadu, ali pošto u njemu nisu pronašli ništa, naložen je pretres kuće u Šapcu, u kojoj je pronađen eksploziv.

Žandarm uhapšen u Nišu zbog ranjavanja žene u kolima

Pripadniku niškog Odreda žandarmerije Stanku Stojanovicu iz Niša određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je na okretnici Bulevara 12. februar ispred niškog aerodroma Konstantin Veliki 18. oktobra 2013. iz službenog pištolja ispalio jedan hitac i lakše povredio Anu D. , saopšteno je juče iz Policijske uprave u Nišu. Sumnja se da je Stanko pucao iz svog automobila u pokretu „fijat stilo“ u pravcu „tojote“ koju je vozila Ana, koja je krenula u market po namirnice. Ispaljeni metak je udario u metalnu lajsnu na prozoru auta, rikošetirao i Anu D. pogodio u rame. Stanko je osuđen na 6 godina zatvora zbog pokušaja ubistva.

Žandarmu iz Niša 30 godina zatvora

Bivši pripadnik niškog odreda Žandarmerije, Aleksandar Raičić, priznao je da je novembra 2013. godine u naselju Donja Vrežina ubio svog poznanika. Nedaleko od okretnice u niškom naselju Donja Vrežina, u automobilu ,,Alfa romeo", pronađeno je telo Vlastimira Nalića. Dan nakon toga, Aleksandar Raičić je uhapšen na graničnom prelazu Mehov Krš, nedaleko od Rožaja, dok je pokušavao da pređe u Crnu Goru. Kao jedan od motiva navodi se dug od 2.000 evra zbog kokaina koji je osumnjičeni Raičić, koji je u trenutku ubistva bio na godišnjem odmoru, dilovao sa žrtvom, ali i koristio. Osuđen je na 30 godina zatvora.

2014. GODINA

Žandarm uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Niška policija uhapsila je 2014. žandarma Nenada Maksimovića iz Niša zbog nasilničkog ponašanja. Nenad, koji je bio angažovan na obezbeđenju kafića ,,Proces", bez povoda je napao Katarinu P., Aleksandra P. i Nenada R. i lakše ih povredio. Određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

2018. GODINA

Žandarm iz Niša dilovao narkotike

Žandarm Miloš Veličković, uhapšen je 20. juna 2018. zbog sumnje da je duže vreme dilovao narkotike, prijavljivan je nekoliko puta da je brutalno fizički zlostavljao svoje maloletne sinove, a supruzi pretio smrću. Prilikom hapšenja, policija je kod njega pronašla čak 500 tableta ekstazija, pet paketića marihuane, službeni pištolj sa metkom u cevi, službenu legitimaciju, oko 5000 evra stečenih preprodajom narkotika, kao i vagicu za precizno merenje na kojoj je ostalo tragova kokaina i heroina. Nakon saslušanja kod tužioca, Veličkoviću je na predlog Višeg tužilaštva određen pritvor do 30 dana. Prvobitno je bio osuđen na 4 godine zatvora, a prošle godine je njegov slučaj vraćen na suđenje.

2019. GODINA

Nikica Ristić oslobođen optužbe

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbe bivšeg pripadnika Žandarmerije, Nikicu Ristića, za nanošenje teških povreda Ranku Paniću tokom protestnog mitinga Srpske radikalne stranke, održanog zbog izručenja Radovana Karadžića Haškom tribunalu 29. jula 2008. godine. Nakon višegodišnje istrage, krivični postupak protiv Ristića pokrenut je u septembru 2014. godine. Sudija je tokom obrazlaganja presude rekao da sve što se navodi u optužnici, poput toga da je Panić umro od udarca koje mu je zadao čuvar reda i da je taj neko bio Nikica Ristić, može podvesti pod ,,možda''.

Ubijeni Ranko Panić
Ubijeni Ranko Panićfoto: MUP

Uhapšen penzionisani žandarm iz Čačka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su u decembru V. R. iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. On se sumnjiči da je u selu Bečanj hicem iz lovačke puške ranio 53-godišnjeg muškarca iz okoline Čačka, koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede. Naime, njegova žrtva je organizovala svinjokolj u svom dvorištu u trenutku pucnjave. Razlog obračuna je, navodno, neisplaćeni dug.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.