ŽANDARM JE JUČE U KRALJEVU NAPAO LEKARE U HITNOJ! Kamere su sve snimile, SVE JE VRVELO OD POLICIJE (FOTO) (VIDEO)
Incident u Hitnoj službi Doma zdravlja u Kraljevu, Foto: RINA

incident

ŽANDARM JE JUČE U KRALJEVU NAPAO LEKARE U HITNOJ! Kamere su sve snimile, SVE JE VRVELO OD POLICIJE (FOTO) (VIDEO)

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo, odmah po prijemu obaveštenja da jedan muškarac u Hitnoj službi bezobzirno nasrće na medicinsko osoblje

Objavljeno: 10:13h

Prošle noći u Hitnoj službi Doma zdravlja u Kraljevu, tridesetsedmogodišnji pripadnik Odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti, najpre je na radnom mestu vređao dvojicu medicinskih tehničara a zatim jednog od njih i udario.

“Smena je proticala mirno, do trenutka kad je nekoliko muškaraca na prijem dovelu ženu u alkoholisanom stanju. Mi smo krenuli da joj ukažemo pomoć, međutim počeli su prvo da nas verbalno napadaju i vređaju, a zatim sam dobio i udarac. Pokušavali smo da smirimo situaciju, ali bezuspešno. Kad je taj muškarac video drugog kolegu kakao razgovara telefonom, nasrnuo je i na njega i on je zadobio teže povrede”, rekao je napadnuti medecinski tehničar Mihajlo Jović.

foto: RINA

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo, odmah po prijemu obaveštenja da jedan muškarac u Hitnoj službi bezobzirno nasrće na medicinsko osoblje, izašli su na mesto događaja i utvrdili da je vinovnik teškog incidenta pripadnik Odreda Žandarmerije.

“Kada je policija otišla, pripadnik žandarmerije se ponovo vratio i ponovo nam pretio. Tada su ponovo došli pripadnici MUP-a, priveli ga a i mi smo otišli u policiju kako bi dali izjave”, kaže Jović.

foto: RINA

Direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, dr Mirjana Krčevinac kaže da se medicinsko osoblje često suoava sa ovakvim situacijama.

“Na svojim radnim mestima susrećemo se sa brojnim stresnim situacijama i zato apelujem na sve da povedu računa o svom ponašanju, kako se ovakvi događaji više ne bi dešavali. Profesionalnost naših medicinskih tehničara i ovaj put je dokazana, jer su nakon ovih stresnih situacija nastavili sa radom”, izjavila je dr Krčevinac.

O događaju je obavešteno Opštinsko javno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela.

foto: RINA

Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje od 24 časa zbog učinjenog prekršaja vređanja i vršenja nasilja, na osnovu Zakona o prekršajima.

Takođe, u Odredu Žandarmerije u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv pripadnika Žandarmerije i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.