SUD DONEO ODLUKU OKO MARJANOVIĆA! Svedoci pričaju da je Zoran Jeleni govorio: POGLEDAJ SE, DEBELA SI I RUŽNA
Foto: Espreso

odluka

SUD DONEO ODLUKU OKO MARJANOVIĆA! Svedoci pričaju da je Zoran Jeleni govorio: POGLEDAJ SE, DEBELA SI I RUŽNA

A do tada potrebno je izvesti sve dokaze i saslušati svedoke

Objavljeno:

Suđenje za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović zakazano je dan za danom po ubrzanom postupku da bi se izbegla razvlačenje ročišta od okrivljenog Zorana Marjanovića i njegove odbrane.

Viši sud u Beogradu zakazao je početkom godine unapred čak tri ročišta u razmaku od 10 dana za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović. Suđenja na kojima će biti saslušano 14 preostalih svedoka u postupku zakazana su za 27. februar, 9. i 10. mart. Iako se u prvi mah, nakon ovog koraka suda, spekulisalo da je u pitanju ubrzavanje postupka i brže donošenje presude, postupajući sudija želi da spreči opstrukciju suđenja koja bi se mogla desiti od Marjanovića i njegove odbrane.

Pretresi su zakazani u navedenim terminima iz razloga izvođenja dokaza, a ne objave presude, kao i radi sprečavanja odugovlačenja postupka. Šta to u praksi znači?

Sudska praksa do sada je pokazala da se odbrana okrivljenih, a i sami okrivljeni često služe različitim mehanizmima kako bi što duže bili na slobodi i suđenje odlagali što više puta mogu. Tako se mnogi, kada su suđenja zakazana u razmaku od nekoliko nedelja, meseci, dovijaju pa donose opravdanje od lekara, advokati uzimaju odmore, imaju neka “neodložna suđenja”, samo kako bi kupili vreme i donošenje presude odložili što je moguće duže. Pa ipak, u slučaju najintrigantnijeg ubistva u Srbiji, ovo neće biti slučaj upravo zbog postupka suda da ročišta zakaže u razmaku od samo nekoliko dana. Samim tim, ukoliko sud nastavi ovim tempom i bude zakazivao suđenja u razumnom roku - ove godine mogla bi se očekivati i presuda.

A do tada potrebno je izvesti sve dokaze i saslušati svedoke. Zato, sud će imati pune ruke posla već krajem februara, početkom marta, kada će se u periodu od 10 dana saslušati svi svedoci koji su predloženi prilikom podizanja optužnice protiv njega, odnosno na pripremnom ročištu.

Na suđenju bi trebalo da se pojave preostali članovi porodice Marjanović koji nisu saslušani, pevačicine prijateljice, poznanici, ali i meštani naselja Crvenka koji su bili u neposrednoj blizini nasipa u vreme ubistva pevačice. Svi oni trebalo bi da sudu otkriju kako su izgledali poslednji dani, pa i sati života Jelene Krsmanović, ali i pomognu sudu prilikom otkrivanja motiva stravičnog zločina u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Inače, na prethodnom suđenju Zoranu Marjanoviću saslušani su njegovi brat Miloš i snaja Milica. Njih dvoje na suđenju su rekli da se Zoran Marjanović jutro nakon Jeleninog nestanka spuštao u šipražje do kanala i da je odatle blato na njegovim pantalonama.

Na suđenjima Marjanoviću početkom marta trebalo bi da budu saslušane i pevačicine prijateljice koje su pred tužilaštvom ukazale na zategnute porodične odnose u kući Marjanovića.

Tako su one ispričale da se Zoran i Jelena nisu razdvajali, ali i da je njihov odnos bio komplikovan. Kako su neke od njih navele, Marjanović je često vređao Jelenu i govorio joj: "vidi na šta ličiš", "kako se to oblačiš", "debela si i ružna".

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.