ZA VREME UBISTVA ŠKALJARACA KAMERE NISU RADILE: Ubice su imale POMAGAČE!
Likvidatori su imali POMAGAČE!, Foto: Kurir

Pokrenuta je istraga!

ZA VREME UBISTVA ŠKALJARACA KAMERE NISU RADILE: Ubice su imale POMAGAČE!

Policijska istraga je u toku.

Objavljeno:

Kamere u restoranu u kom su u nedelju kasno popodne ubijeni pripadnici škaljarskog klana, Igor Dedović i Stevan Stamatović, u trenutku pucanjve nisu radile, a beg pucača sa lica mesta zabeležile su sigurnosne kamere sa okolnih zgrada koje se sada češljaju.

Posebno intrigantno grčkim istražiteljima jeste i kako su Dedović i Stamatović provodili dane pre ubistva, odnosno da li su, skrivajući se u Atini, imali pomagače koji su im pružili utočište. Jedan od koraka istrage jeste i ispitivanje sumnjivih osoba sa naših prostora koji žive u Atini i okolini.

Informacije o njihovom kretanju i životu u Atini nisu pružile ni supruge koje su svedočile pucnjavi i koje su mesec dana ranije stigle u Grčku sa decom kako bi praznike proveli na okupu. Navodno, ne sećaju se ničega, pa ni gde su odsele.

One nisu mogle da pruže informacije o lozinkama telefona Dedovića i Stamatovića kako bi inspektori mogli da ih otključaju, tako da se sada radi na tome.

foto: Privatna arhiva

U Grčku sa lažnim pasošima

Ono što je policija utvrdila jeste da su Dedović i Stamatović u Grčku prethodno ušli sa lažnim, falsifikovanim pasošima Hrvatske i da su u restoran u kom su ubijeni dolazili ranije, te su ih stalni gosti i osoblje zapamniti.

Prilikom tih poseta, kao ni sada, nisu nosili oružje niti su dolazili sa obezbeđenjem, na osnovu čega se zaključuje da su se osećali bezbedno u glavnom gradu Grčke. U restoran su, pričaju zaposleni za grčke medije, uglavnom dolazili taksijem.

Isti mediji prenose i da su Stamatović i Dedović već barem mesec dana boravili u Grčkoj, a da je večera na kojoj su u nedelju uveče bili sa suprugama bila oproštajna, jer su njih dve sa decom trebale da se vrate kući.

Podsetimo, u restoran u Atini, u nedelju popodne, upala su četvorica naoružanih muškaraca maskiranih šalovima. Oni su odmah otvorili vatru ka stolu za kojim su sedeli Dedović i Stamatović sa porodicama. Za stolom je bilo i dece.

Dok su dvojica pucala, druga dva maskirana muškarca su stajala sa uperenim pištoljima ka gostima.

Ispaljeno je više od 30 hitaca, a jedan od njih pogodio je Stamatovićevu suprugu Milevu u nogu i ona je, kao i ranjeni muškarci odmah prevezena u bolnicu.

Četvorka je zatim sa lica mesta pobegla crnim džipom i odvezla se u nepoznatom pravcu. Njihova ruta kretanja sada je pod lupom policajaca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.