PIKAVAC ĆE REŠITI MISTERIJU MASAKRA U JABUKOVCU: Davor je opružen za zločin, ALI OVAJ DETALJ MOŽE DA POBIJE DOKAZE
Masakr u Jabukovcu, Foto: YoutubePrintscreen/Zamediatelevizija/Twitter/m_macak

veštačenja

PIKAVAC ĆE REŠITI MISTERIJU MASAKRA U JABUKOVCU: Davor je opružen za zločin, ALI OVAJ DETALJ MOŽE DA POBIJE DOKAZE

Zbog zločina u Jabukovcu prvo je uhapšen Davor Pernić (35), a potom i Maja Bađikić (25), s kojom je bio u ljubavnoj vezi

Objavljeno:

Više tužilaštvo u Negotinu naložilo je veštačenje DNK tragova sa opuška koji je pronađen na salašu u Jabukovcu, gde su prošlog leta ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), kako bi se utvrdilo da li profil pripada osumnjičenoj Maji Bađikić.

Zbog zločina u Jabukovcu prvo je uhapšen Davor Pernić (35), a potom i Maja Bađikić (25), s kojom je bio u ljubavnoj vezi. Pernić je priznao zločin i najpre je rekao da je sam likvidirao porodicu, ali je posle dva meseca promenio iskaz. - U oktobru je istražiteljima rekao da mu je u zločinu pomagala ljubavnica i da je ona pucala u dve žrtve, pa je Maja uhapšena, ali je nakon tri meseca puštena da se brani sa slobode - kaže izvor i nastavlja:

- Pernić je tvrdio da poseduje nekoliko snimaka svojih i Majinih telefonskih razgovora, te poruke, koje navodno dokazuju njenu umešanost u masakr. Međutim, u tužilaštvu su preslušani razgovori između Pernića i Bađikićeve, ali u njima nije bilo govora o zločinu. Pernić je te snimke predložio jer je navodno snimao sve što je pričao s Majom, ali je kasnije kazao da baš taj razgovor o planiranju zločina nije snimljen.

foto: Privatna arhiva

Maja je od samog početka negirala umešanost u zločin, a osim Pernićevih reči, protiv nje još uvek nema materijalnih dokaza.

- Na oružju iz kog je pucano nisu nađeni Majini DNK tragovi, dok Pernićevi jesu, a sada se ispostavilo da ni u njihovoj međusobnoj komunikaciji nema govora o masakru. Jedino što je ostalo da se uradi jeste veštačenje pikavca nađenog na mestu zločina - kaže izvor. - Trebalo bi da se utvrdi da li na njemu ima DNK tragova Maje Bađikić. Ostala veštačenja su privedena kraju, tako da je posle toga tužilaštvo na potezu - dodao je izvor.

Otac osumnjičenog

Davor ne puši

foto: Privatna arhiva

Slaviša Pernić, otac osumnjičenog Davora, ranije je za Kurir objašnjavao da su na mestu zločina nađeni opušci, ali da je njegov sin nepušač.

Davor nikad nije zapalio cigaretu, pa otkud ti pikavci? Siguran sam da je tamo bilo još nekoga i da moj sin, ako je počinio ubistvo, to nije uradio sam, već na nečiji nagovor - rekao je ranije Slaviša.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.