PIKASO JE IZBO ŽENU I 2 PUTA ROBIJAO ZA SILOVANJE: Njegova majka je UMRLA, a SKORO JE OTKRILA KAKO JE ŽIVELA S NJIM
Njegova majka je UMRLA, Foto: Filip Plavčić, Printscreen

IMAO JE EPILEPSIJU

PIKASO JE IZBO ŽENU I 2 PUTA ROBIJAO ZA SILOVANJE: Njegova majka je UMRLA, a SKORO JE OTKRILA KAKO JE ŽIVELA S NJIM

On je iza rešetaka proveo četvrt veka

Objavljeno:

Najviše bih volela da mog Duška smeste u bolnicu, na lečenje. Odmalena je veoma bolestan.

Ovako je za medije pre samo nekoliko meseci govorila Danica Murgaški (80), majka Dušana Murgaškog zvanog Pikaso (60), višestrukog silovatelja i povratnika.

On je iza rešetaka proveo četvrt veka, a treći put je iza rešetaka završio za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Murgaški, koji se sa izdržavanja treće po redu zatvorske kazne zbog silovanja vratio početkom decembra prošle godine, uhapšen je prošle godine u februaru jer je nožem nasrnuo na M. Č. (44), radnicu Centra za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine, i povredio je. On je, prethodno, kolima Hitne pomoći dovezen na trežnjenje, s obzirom na to da je bio u teže alkoholisanom stanju.

- Sigurno nije u redu to što je uradio, ali verujem da nije imao nameru. Zato smatram da mu je neophodno lečenje - rekla je ona tada.

Danica je takođe rekla da je njen sin odmalena teško bolestan od epilepsije.

Nesrećna žena, više godina je živela sama nego sa njim, jer je on toliko proveo i iza rešetaka. Tokom posete naselju u kojem su zajedno živeli u Novom Sadu, saznali smo najtužniju istinu - Danica je umrla.

foto: Espreso.co.rs

Kako nam na zvono na vratima stana u kojem je živela niko nijke otvarao, pitali smo susede gde je ona. Tada nam je rečeno da je preminula pre nekoliko meseci, ubrzo nakon što je sve do sada ispričano rekla za medije.

Na sam pomen imena i prezimena silovatelja poznatijeg kao Pikaso, susedi se stresaju. Nevoljno govore o njemu, a on je nešto poput nemani, od koje su barem dok je on iza rešetaka - zaštićeni.

foto: Espreso.co.rs

Kako je Danica ranije ispričala, Murgaški je pohađao novosadsku školu "Milan Petrović" za decu i omladinu ometenu u razvoju, a kasnije je završio zanat za bravara. Trenirao je i karate, družio se s momcima iz kraja...

- Počeo je da radi fizičke poslove i nadala sam se da će sve biti u redu. Teško mi je palo to što je u zatvoru proveo tolike godine - nastavlja Danica.

- Bio je Duško oženjen, ima ćerku, već veliku. Nažalost, nismo u kontaktu, jer njih dve žive u Makedoniji. Inače, on je prema meni uvek pažljiv.

(Espreso.co.rs / S.T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.