LEGIJINA ZVER UZNEMIRILA JE SUDIJU U SUDU! Morao je da se zakopča, i sve to dok je pričao o UBISTVU ĐINĐIĆA (VIDEO)
Milorad Ulemek Legija, Foto: Printscreen

DA LI SE SEĆATE?

LEGIJINA ZVER UZNEMIRILA JE SUDIJU U SUDU! Morao je da se zakopča, i sve to dok je pričao o UBISTVU ĐINĐIĆA (VIDEO)

Stajao je za govornicom gledajući pravo u oči sudiju Natu Mesarović

Objavljeno:

Milorad Ulemek Legija, u crnoj majici sa aplikacijom vuka otvorenih čeljusti, simbolom JSO, izjavio je u aprilui 2007. godine u završnoj reči pred sudom da nema nikakve veze sa atentatom na premijera Zorana Đinđića i da nije imao motiv za to ubistvo. Tvrdeći da je sa Đinđićem bio u prijateljskim odnosima i da za sebe ne traži ni milost, ni slobodu, već samo fer suđenje, Ulemek je predložio sudu da još ne završava suđenje već da mu omogući da izvede dokaze kojim bi bile otklonjene sve nedoumice.

– Da li ima pobednika u ovom procesu? Ja mislim da ćemo svi izaći kao gubitnici. A neki ljudi iz senke, koji sada trljaju ruke jedini će biti pobednici. Ja ne tražim pomilovanje za sebe i nisam se zato predao. Tražim fer suđenje a vi ste ovaj proces ipak prelomili preko kolena – rekao je prvooptuženi.

On je objasnio da je odluku da ne prisustvuje završnim rečima promenio zbog poruka svojih saboraca i porodica poginulih boraca koji su mu slali poruke da odbrani bar JSO ako ne želi da brani sebe.

– Progutao sam svoj ponos. Nisam čovek koji pljuje pa liže, ali ovi zahtevi su mi bili važniji od ponosa – počeo je Ulemek svoj govor koji je trajao tačno tri sata.

Vučija glava

Stajao je za govornicom gledajući pravo u oči sudiju Natu Mesarović. Pažnju je skretala slika vuka razjapljenih čeljusti sa dugačkim belim očnjacima i sa crvenom beretkom na glavi, čije su oči takođe gledale u sudsko veće. Preko te majice nosio je otkopčani sivi sako, a ispod nje belu košulju čija je kragna virila.

– Recite kako ste dobili te poruke i kako ste došli do ove majice, jer je do sada nijednom niste nosili na suđenju – pitala je sudija Nata Mesarović.

– Moja namera nije da nekog plašim ili da vređam – odgovorio je optuženi.

– Na mene neće uticati otvorene čeljusti na aplikaciji – rekla je sudija.

– Ovo je izraz mog ličnog protesta zbog tužiočeve završne reči u kojoj je vređao pripadnike JSO. Ako vama smeta ja ću sako da zakopčam – kazao je Ulemek.

– Zakopčajte – odgovorila je sudija, pa je Ulemek zakopčao svu dugmad na sivom sakou. Između revera ostala je da viri crvena beretka na glavi vuka.

– Svi imaju pravo da saznaju ko je ubio premijera Đinđića. Posle četiri godine ne bih ovaj proces zvao procesom veka već nedoumicom veka, jer nismo utvrdili šta se desilo 12. marta. Nismo imali dovoljno hrabrosti. Pitam se kome se žurilo i zašto ovo sada liči na zaveru. Moram da uporedim ovo sa slučajem Kenedi, u kome istina nije ni danas dokazana, posle 44 godine. I tada se žurilo. I nađen je ubica i znamo šta je bilo. Mislim da oni koji veruju da je Li Osvald ubio Kenedija poverovaće i da je Zvezdan ubio Đinđića – pričao je Ulemek.

Ovu scenu možete pogledati na 9: 30 minutu videa:

Više o Legiji:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.