UBIJENI ŠKALJARAC POVEZAN S LIKVIDACIJOM SALETA MUTAVOG! Surovo su mu se osvetili (FOTO)
Foto: Printscren, Privatna arhiva

KRVAVI RAT PODZEMLJA

UBIJENI ŠKALJARAC POVEZAN S LIKVIDACIJOM SALETA MUTAVOG! Surovo su mu se osvetili (FOTO)

Kako bi sve razjasnio šta se događa on je tada pogoričkim Vijestima posalo pismo

Objavljeno: 21.01.2020. 14:42h
  • 10

Podgoričanin Stevan Stamatović zajedno sa Igorem Dedovićem likvidiran je pre nekoliko dana u Atini.

Stamatović je inače povezivali su sa likvidacijom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, kao i sa navodnim planovima za ubistvo i predsednika Srbije, a tada premijera Aleksandra Vučića.

Sada ubijeni Stamatović je, podsećanja radi, reagovao na pisanje srpskih medija, koji ga dovode u vezu sa najtežim krivičnim delima počinjenim u Beogradu.

Stamatović je naveo da je u trenutku kada je ubijen Sale Mutavi u Beogradu bio samo turistički, a njegov zastupnik je negirao povezanost da ovim slučajevima.

Sale Mutavi
Sale Mutavi foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/INSAJDER VIDEO

Kako bi sve razjasnio šta se događa on je tada pogoričkim Vijestima posalo pismo: "Osim sto sam turistički boravio u Beogradu, sa tim gradom i kriminalnim aktivnostima u njemu nemam nikave veze. Ponajmanje sa ubistvima i pripremama atentata na srpskog premijera i njegovog brata. Ali, uprkos tome, mediji, ne vodeći računa o onima o kojima pišu, igraju se istražitelja i obmanjujući javnost "rešavaju" ubistva i pokušaje atentata, targetirajući me kao direktnog učesnika u tim krivičnim djelima. Isto kao što su mene izabrali, mogli su bilo kog čoveka koji se uklapao u prljave planove interesnih struktura, željnih da me predstave kao državnog neprijatelja. Zato se nadam da će jednom morati da objasne istražnim organima za čiji račun skreću istragu u pogrešnom pravcu i koliko su plaćeni ti, očito naručeni tekstovi. Koliko je ozbiljno ono o čemu pišu, pozivajući se na "izvore iz istrage" najbolje pokazuje to što me nijedan državni organ Srbije ni Crne Gore nije kontaktirao, niti je za mnom raspisana poternica", piše u reagovanju koje je "Vijestima" dostavio Stamatovićev pravni zastupnik. Stamatović je "novinarskom maštom" nazvao njegovo povezivanje sa zagoričkim i škaljarskim kriminalnim klanovima.

foto: Privatna arhiva

"Kada o nekome ne znaju ništa, novinari onda puste mašti na volju i ljude ubacuju u klanove. Nije mi jasno kojom metodologijim biraju koga ce svrstati u koji klan, ali ni sa jednim nemam veze", napisao je Stamatović.

Podsetimo, prema pisanjima medija iz 2016. godine, Stamatović je bio u Beogradu na dan kada je ubijen Sale Mutavi, a njegovo lociranje i hapšenje bilo je najvažnija tačka istrage srpska policije.

U Beogradu je tada Stamatović bio sa još jednim mladićem, ali njegov identitet niko u policiji nije želeo da otkrije. Ono što je sigurno jeste da su obojica evidentirani kao članovi crnogorske - zagoričke kriminalne grupe, odnosno klana iz Podgorice.

Kako se tada sumnjalo, ovaj klan je blisko povezan sa škaljarskom grupom iz Kotora koja vodi rat sa kavačkim klanom zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji. U radu ova dva klana iz Kotora, do sada je ubijeno 11 osoba. Da li škaljarska grupa, koja je u Srbiji povezana sa klanom Luke Bojovića ima veze sa ubistvom Saleta Mutavog, na policiji je da utvrdi, kao i kakva je uloga Stamatovića u tome, i da li ima veze sa oružjem nađenim u Jajincima.

Inače, pre dva dana u restoranu u Atini ubijeni su čelnici crnogorskog škaljarskog kriminalnog klana Stevan Stamatović (43) i Igor Dedović (43).

Četiri počinioca sa kapuljačama upala su u kafanu i pucali su iz automatske puške u poseban sto za kojim je bilo 10 ljudi.

Istraga je pokazala da je reč o dobro planiranom mafijaškom obračunu, jer su ubice mirno ušle u restoran, prišle stolu gde su sedeli Dedović i Stamatović ispalili im najmanje po 15 metaka u glavu pred decom.

Više o ovom zločinu čitajte ispod: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media