ŽDROKINAC JE UBIO CRNOGORCA NA NOVOM BEOGRADU! Tražio je motor za likvidaciju, POZNATI SU SVI DETALJI
Ždrokinac tražio motor za likvidaciju, Foto: Pritnscreen

zločin

ŽDROKINAC JE UBIO CRNOGORCA NA NOVOM BEOGRADU! Tražio je motor za likvidaciju, POZNATI SU SVI DETALJI

Kao direktni izvršilac ubistva označen je Dejan Stanković Ždrokinac (71), koji je likvidiran samo mesec dana kasnije, dok su optuženi za pomaganje negirali krivicu

Objavljeno:

Suđenje za likvidaciju Crnogorca Gorgija Gorga Darmanovića, ubijenog 6. maja 2018. na Novom Beogradu, počelo je juče u Višem sudu iznošenjem odbrane optuženih Sretena Matejića i Saše Đurđanovića.

Kao direktni izvršilac ubistva označen je Dejan Stanković Ždrokinac (71), koji je likvidiran samo mesec dana kasnije, dok su optuženi za pomaganje negirali krivicu.

- Sa ubistvom nemam nikakve veze, niti sam Dejana dovezao do mesta zločina tog dana. Nisam ni znao šta će da se desi. Tog dana je trebalo da se sa Dejanovim sinom Vojinom nađem u kladionici kod hotela "Jugoslavija" kako bismo se dogovorili oko kupovine nekog auto-placa. Došao sam do tamo motorom, seo sam u kafić, kada se pojavio Dejan - rekao je Đurđanović.

Kako je naveo, Stanković ga je tada zamolio da mu pomogne da nađe parking za kola, nakon čega su se zajedno vratili u kladionicu. I drugooptuženi Matejić takođe je izjavio da sa zločinom nema veze i da je samo posredovao u kupovini motora koji mu je Stanković tražio, a Đurđanović je dodao da je pre zločina taj motor preuzeo za Stankovića.

Podsetimo, ubijeni Darmanović bio je svojevremeno pripadnik specijalnih i obaveštajnih jedinica u Južnoj Africi. Sumnja se je motiv likvidacije neraščišćeni poslovi iz Južne Afrike, u kojoj su i Darmanović i Stanković živeli duži niz godina. Inače, Stankovića su mediji u više navrata označavali kao šefa kruševačkog podzemlja.

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.