ARKANOVA SAHRANA KASNILA JE 2 SATA! Svi su se gurali DA VIDE KOVČEG, čuli su se pucnji (VIDEO)
Svi su se gurali DA VIDE KOVČEG, Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube, Ilusttracija

NA DANAŠNJI DAN

ARKANOVA SAHRANA KASNILA JE 2 SATA! Svi su se gurali DA VIDE KOVČEG, čuli su se pucnji (VIDEO)

Iza kovčega su išli, kako su tada pisali mediji, Arkanova supruga Svetlana, majka i najstariji sin Mihajlo, dok su šestorica uniformisanih gardista držali počasnu stražu

Objavljeno:

Predsednik Stranke srpskog jedinstva i komandant Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatovic Arkan, sahranjen je u 20. januara 2000. godine oko 13.30 casova na Novom groblju.

Sahrani je prisustvovalo više hiljada ljudi. Sahrana je kasnila oko dva sata zato što je hiljade ljudi želelo da uđe u kapelu u kojoj se nalazio Ražnatovićev kovčeg.

Tek pošto je obezbeđenje uz velike probleme oslobodilo prostor ispred kapele, članovi Ražnatovićeve stranke i pripadnici Srpske dobrovoljačke garde formirali su pogrebnu kolonu.

Iza kovčega su išli, kako su tada pisali mediji, Arkanova supruga Svetlana, majka i najstariji sin Mihajlo, dok su šestorica uniformisanih gardista držali počasnu stražu.

Potpredsednik Stranke srpskog jedinstva i general Srpske dobrovoljačke garde, Borislav Pelević, simbolično je predao poslednji raport Arkanu i rekao da će i stranka i garda biti "u redovnom stanju" i posle njegove smrti. Pelević je o Ražnatoviću govorio kao o uzornom i poštenom čoveku, kao o hrabrom komandantu Srpske dobrovoljačke garde i kao o velikom ljubitelju sporta, posebno fudbala.

foto: Dragan Kadić

Arkanov najstariji sin, Mihajlo, uputio je poslednji pozdrav ocu i komandantu i pozvao sve prisutne da dođu u kuću žalosti. Nakon toga su uniformisani pripadnici Srpske dobrovoljacke garde iz automatskih pusaka ispalili tri počasna plotuna. Željko Ražnatović Arkan sahranjen je uz zvuke stare srpske himne "Bože pravde".

Pogledajte video snimke sa ove sahrane:

Željko Ražnatovic Arkan "bio je patriota, bez obzira na njegovu protivrečnu biografiju i različite ocene", izjavio je u cetvrtak na konferenciji za novinare portparol SPS Ivica Dačić.

foto: Printscreen

On je rekao da je svaki zločin za osudu i da će policija efikasno završiti istragu i pronaći ubice. Tvrdnje opozicije da je ubistvo Ražnatovića delo državnog terorizma Dačić je nazvao "glupostima".

Govoreći o ubistvu u "Interkontinentalu", lider radikala i potpredsednik Vlade Srbije Vojislav Šešelj je izrazio žaljenje i Željka Ražnatovića Arkana opisao kao "istinskog srpskog patriotu".

foto: Stefan Kojić

Na pitanje koliko mogu da budu osnovane sumnje da je za ovo ubistvo odgovorna država zbog npr. Arkanove optužnica u Hagu ili činjenice da je bio uspešan biznismen, Šešelj je odgovorio: "Apsolutno ne verujemo da stoji neko iz državnih struktura iza tog ubistva".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.