SASULI SU RAFAL U SINA KNELETOVOG DRUGA: Novi detalji obračuna na Banovom brdu
Novi detalji obračuna na Banovom brdu, Foto: Stefan Jokić, Pritnscreen

drama na banovom brdu

SASULI SU RAFAL U SINA KNELETOVOG DRUGA: Novi detalji obračuna na Banovom brdu

O motivima napada se ne zna još ništa, osim da su atentatori pokušali u Ulici Bore Markovića da likvidiraju mladiće

Objavljeno:

Rafal iz automatskog pištolja iz kola u pokretu isekao je u subotu uveče na Banovom brdu Vanju Čitakovića (22) i Luku Jakšića (23). Mladići su čudom preživeli iako su teško povređeni. Luka je pogođen u leđa, a Vanja u grudi.

ZAPALILI AUTO

Oni su hitno prebačeni u Urgentni centar, gde su operisani odmah po prijemu, a za Lukin život lekari se bore.

- Mladići su bili u jednom od lokala i krenuli su nešto pre ponoći uz ulicu. Tada je dojurio automobil sa napadačem, koji je iz automatskog pištolja, najverovatnije škorpiona, osuo paljbu po njima. Atentator je hteo da ih pobije, ali su pogođeni mladići čudom preživeli. Automobil koji je korišćen u napadu, terenac ford kuga, pronađen je spaljen u blizini Topčiderskog groblja te iste noći - rekao je za Srpski telegraf izvor iz policije.

Navodno policija je u spaljenom automobilu pronašla i oružje koje je korišćeno u napadu. I vozilo i oružje su upućeni na veštačenje kako bi bili pronađeni eventualni tragovi. Preuzeti su i video-snimci iz ulice gde je bila pucnjava. Uzete su i izjave očevidaca i trenutno se radi na identifikaciji osoba koje su pucale, kao ina utvrđivanju motiva.

Fudbalski menadžeri

I Predrag i Nenad su licencirani fudbalski menadžeri koji su te dozvole dobili zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije. Oni su navodno i vlasnici nekoliko sportskih objekata u Beogradu. Iako su ih povezivali sa raznim viđenijim imenima iz srpskog podzemlja, braća Bambalić se već godinama bave legalnim poslovima, među kojima je i preprodaja igrača.

KRIMI-DOSIJE

O motivima napada se ne zna još ništa, osim da su atentatori pokušali u Ulici Bore Markovića da likvidiraju mladiće.

- Obojica imaju kriminalni dosije. Ranjeni Vanja se dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima, ali i nekim krivičnim delima iz oblasti privrednog kriminala - navodi izvor iz MUP Srbije.

Ranjeni Čitaković je sin Predraga Asanovića, koji je na prestoničkim ulicama poznatiji po nadimku Bambalić. Za Predraga i njegovog rođenog brata Nenada čulo se još početkom devedesetih, a proslavili su se kao Braća Bambalić. Navodno su bili bliski ubijenom članu "voždovačkog klana" Aleksandru Kneževiću Kneletu, ali i Kristijanu Goluboviću. Predragov sin Vanja, koji je igrao fudbal za omladince Crvene zvezde, nosi majčino prezime - Čitaković.

Inače, Nenad Asanović ranjavan je dva puta - 2006. godine u kafiću "Bambino", a potom 2015. godine u Ulici kneza Višeslava na Banovom brdu.

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.