SARMA IDE NA ROBIJU DUGU 14,5 GODINA! Narko-bos osuđen zbog dilovanja skanka, njegova grupa ukupno dobila 65 GODINA
Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora novosadskog narko-bosa Miću Nikolića, Foto: Pritnscreen

kriminalna grupa

SARMA IDE NA ROBIJU DUGU 14,5 GODINA! Narko-bos osuđen zbog dilovanja skanka, njegova grupa ukupno dobila 65 GODINA

Na ovu presudu osuđeni, njihovi branioci, ka i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu

Objavljeno:

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora novosadskog narko-bosa Miću Nikolića zvanog "Sarma" optuženog za trgovinu sintetičkiom drogom i ometanje dokazivanja. Nikolić i članovi njegove kriminalne grupe osuđeni su na ukupno 65 godina zatvora..

Nikoliću je za drogu izrečena nepravosnažna presuda - devet godina zatvora, ali je zbog drugog krivičnog dela - ometanje dokazivanja, osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora. Članovima njegove grupe, izrečene su takođe nepravosnažne zatvorske kazne i to Rajku Saviću 11 i po godina, Milanu Ivazu deset i po godina. Agronu Hodći 13 godina, Ismailu Krasnićiju sedam godina i Miodragu Vraniću četiri godine robije.

Nikolićevoj supruzi Mileni izrečena je usplovna kazna godinu dana, sa rokom provere na tri godine, a Dragoslavu Drobnjakoviću 20 meseci zatvora i Milošu Bajiću godinu i po dana zatvora. Njih troje su nepravposnažno osuđeni za ometanje dokazivanje, a ne za trgovinu sintetičkom drogom.

Na ovu presudu osuđeni, njihovi branioci, ka i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

To je ponovljeno suđenje, jer je u novembru 2016. godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvu prvostepenu presuda kojom je Specijalni sud u decembru 2015. godine, Nikolića osudio na 13 godina zatvora. Apelacioni sud tada je naložio ponavaljanje suđenja.

Uhapšen sa sedam saradnika

Nikolić je u martu 2012. godine uhapšen sa još sedam saradnika u Novom Sadu i Kraljevu zbog sumnje da su se duže vreme bavili krijumčarenjem skanka. Ta grupa je, navedeno je u optužnici, drogu nabavljala na Kosovu i Metohiji.

Oduzeli mu 29 stanova, 20 lokala, zemljište...

Inače, 2013. godine Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko - građevinskog zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog dela.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.