ZA NOĆ SU UZIMALI 500 EVRA, IMALI SU TAJNE SPISKOVE I KATALOGE S DEVOJKAMA: Ove krimi-grupe pale su zbog podvođenja
Ove krimi-grupe pale su zbog podvođenja, Foto: Pritnscreen

se*s mafija

ZA NOĆ SU UZIMALI 500 EVRA, IMALI SU TAJNE SPISKOVE I KATALOGE S DEVOJKAMA: Ove krimi-grupe pale su zbog podvođenja

Nakon što su pali u ruke policiji, otkriveno je do detalja na koji način su funkcionisali, što neodoljivo podseća na grupe uhapšene minule godine.

Objavljeno:

Uhapšena grupa od 22 člana za koju se sumnja da se organizovano bavila podvođenjem u Srbiji ali i BIH, još jedna je u nizu koja je zgrnula velike svote novca baveći se prostitucijom. Nakon što su pali u ruke policiji, otkriveno je do detalja na koji način su funkcionisali, što neodoljivo podseća na grupe uhapšene minule godine.

Mihailo Maksimović i Dušan Milenković

Nakon što je policija u jednog beogradskom hotelu zatekla prostitutke sa državljanima Turske, prošle godine u martu pali su Šapčanin Mihailo Maksimović, jedan od najpoznatijih prestoničkih makroa i njegov brat Dušan Milenković koji mu je u tom "biznisu" pomagao.

foto: Aleksandar Jovanović Cile, Printscreen

Kod Mihaila Maksimovića kome su lisice na ruke stavljene na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pronađene su uredno vođene evidencije o tokovima poslovanja, devojkama, klijentima, njihovim navikama, aktivnostima zabeležene u četiri mobilna telefona i laptopu.

Osim toga, u dokumentaciji su nađeni podaci s porukama adresama, katalozi golih devojaka i podaci u uplaćenim novčanim sumama. Šapčanin je čak imao i urednu evidenciju koja devojaka je kada slobodna, koja ne može da radi zbog mesečnog ciklusa...

Od zarada prostitutki, kako smo kasnije saznali uzimao je najčešće trećinu, ređe 50 odsto. Devojke su usluge pružale u luksuznim hotelima i apartmanima u Beogradu koje je iznajmljivao i uređivao Maksimović, uz troškove hrane i pića, angažovanje vozača i ponekad taksista.

Uloga njegovog kasnije uhapšenog brata Dušana bila je da vodi računa o devojkama. On ih je odvozio i dovozio na sastanke sa klijentima, brinuo o njihovoj bezbednosti i bavio se logističkim delom posla.

Krajem prošle godine njima je u Višem sudu u Beogradu potvrđena optužnica kojom se Maksimoviću na teret stavlja trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenkoviću posredovanje u vršenju prostitucije. Suđenje je zakazano za 26. februar.

Porodica Nikolić iz Mirijeva

Verovatno najbizarniji slučaj podvođenja prošle godine potresao je Srbiju kada su u beogradskom naselju Mirijevo uhapšeni članovi porodice Nikolić.

foto: MUP Srbije

Naime, samo dva meseca nakon Mihaila i njegovog brata uhapšeni su supružnici Jasmina (44) i Goran Nikolić (50), njihova deca Kristina (24) i Miroljub (19), rođak Bajram Demiri (46) i Goranova snaja Marina Radosavljević (38) koji su uhapšeni u maju zbog sumnje da su podvodili devojku (19).

Bandu porodice Nikolić predvodila je Jasmina (44) koja je u posredovanje u prostituciji uvukla supruga Gorana (50), ćerku Kristinu (24) i sina Miroljuba (19). U ogavnom biznisu priključio im se i Goranov rođeni brat.

foto: Facebook

Ispostavilo se da su Nikolići 10 meseci držali zatočenu 19-godišnju devojku koja se najpre zaljubila u sina Miroljuba i tako bila namamljena da dođe kod njih. Počeli su da manipulišu njome, govoreći joj kako nemaju novca i da bi ona zauzvrat trebalo da se žrtvuje i doprinese tako što će imati seksualne odnose sa mušterijama koje Nikolići "nabace".

Osim ucena i manipulacija, devojka se suočavala sa užanim maltretiranjem i batinjanjem.

Njihov princip rada funkcionisao je tako što je Jasmina postavljala oglase na internet, njega 24-godišnja ćerka se javljala na telefon predstavljajući se kao devojka sa kojom će se klijenti sastajati, a muški članovi su bili zaduženi za logistiku, odnosno odvoženje i dovoženje devojke.

Svi oni su sa Tužilaštvm za organizovani kriminal sklopili sporazum o priznanju krivice, krajem oktobra minule godine.

Pao i drugi ogranak Nikolića

U drugoj akciji policije uhapšeni su Goranov brat Zoran Nikolić, njegova žena Marina Radosavljević i Andrijana Stojanović zbog trgovine ljudima i protiv njih je optužnica potvrđena početkom decembra.

Iznajmljivali stanove, obezbeđenje...

Nakon spektakularnog hapšenja u Beogradu, otkriveno je kako je grupa od 22 osobe podvodila veliki broj žena, a o tome koliko su bili moćni govori podatak da su nedavno proslavili 15 godina postojanja.

Oni bi jedni drugima davali nadimke kako slučajno ne bi bilo "provaljeni". Devojke su se sa klijentima sastajale u iznajmljenim stanovima mahom na Novom Beogradu ispred kojih je bilo obezbeđenje. Imali su osobu zaduženu samo za vođenje evidencije koja je u svesci uredno imala pribeleženo sve o klijentima i novcu.

foto: MUP

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.