CARINICI SU ZAUSTAVILI OVOG ČOVEKA NA GRANICI! Rekao im je da je PRAZAN, a oni su mu u PRIKOLICI našli OVO!
Slučaj je u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, Foto: Uprava carine

brza akcija policije

CARINICI SU ZAUSTAVILI OVOG ČOVEKA NA GRANICI! Rekao im je da je PRAZAN, a oni su mu u PRIKOLICI našli OVO!

Prekršaj je otkriven kada je oko 16:30 časova na ovaj granični prelaz ka Republici Hrvatskoj pristigao prazan kamion novopazarskih registarskih oznaka

Objavljeno:

Carinici su 15. januara 2020. godine, na prelazu Neštin zaplenili 48.000 paklica cigareta sakrivenih u specijalno napravljenom „bunkeru“ kamiona.

Prekršaj je otkriven kada je oko 16:30 časova na ovaj granični prelaz ka Republici Hrvatskoj pristigao prazan kamion novopazarskih registarskih oznaka.

Upitan da li ima nešto da prijavi, 32-godišnji vozač iz Novog Pazara rekao je carinicima da nema i da „prazan“ ide na utovar u Mađarsku.

Tokom detaljnog pregleda unutrašnjosti tovarnog dela, koji je ipak usledio, uočeno da je dubina kamionske prikolice manja od uobičajene.

foto: Uprava carine

Ispostavilo se da je ta procena bila dobra, jer je detaljnom kontrolom, u gornjem delu prikolice, uz kamionsku kabinu, otkrivena specijalno konstruisana pregrada široka oko jedan metar, koja je do vrha bila ispunjena kartonima cigareta.

foto: Uprava carine

Iz nje je izvađeno 4.800 boksova cigareta „Golden Byrd“, „Regina“ i „Bond“, bez akciznih markica.

foto: Uprava carine

Vozač je izjavio da nije znao šta vozi i da je kamion preuzeo na autoputu u blizini Novog Sada, radi već pomenutog utovara u Mađarskoj.

Slučaj je u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.