AUSTRIJSKI KRALJ DROGE JE SRBIN IZ BOGATE PORODICE! Vozi SKUPOCENA KOLA, pun je ko BROD, jak igrač na NARKO-TRŽIŠTU
Početkom prošle godine, Boban J. bio je iza rešetaka nakon što je uhapšen zbog sumnje da je stvorio zločinačku organizaciju i krijumčario drogu, Foto: Printscreen

razotkriven

AUSTRIJSKI KRALJ DROGE JE SRBIN IZ BOGATE PORODICE! Vozi SKUPOCENA KOLA, pun je ko BROD, jak igrač na NARKO-TRŽIŠTU

Visoki zvaničnik policije Rabenštajner koji je bio uključen u istragu tada je ispričao da su Boban i njegova banda duže vreme posmatrani

Objavljeno: 11:22h

Srbin Boban J. koji se sa još dvojicom saučesnika prošle nedelje ponovo našao pred bečkim sudom kao optuženi za uzgajanje i prodaju 523 kilograma kanabisa u Austriji, od ranije je poznat austrijskoj javnosti kao "kralj droge".

Još 2006. godine Boban J. je uhapšen sa svojom devetočlanom bandom u Beču. Pretresom stanova i kuća koje su uhapšeni koristili, policija je tada pronašla i oduzela 67 kilograma hašiša i marihuane čija vrednost na crnom tržištu dostiže i 700.000 evra. Uz to, pronađeno je i 34.000 evra u gotovini kao i dva pištolja.

Visoki zvaničnik policije Rabenštajner koji je bio uključen u istragu tada je ispričao da su Boban i njegova banda duže vreme posmatrani i da je primećeno da ga često posećuju sumnjive osobe koje su od njega uzimale drogu.

U policijskoj akciji zaplenjen je i Bobanov luksuzni "ferari", ali i još tri skupocena vozila.

Početkom prošle godine, Boban J. bio je iza rešetaka nakon što je uhapšen zbog sumnje da je stvorio zločinačku organizaciju i krijumčario drogu. Kako je Hojte pisao, reč je o 3,7 tona marihuane, čijom su prodajom Boban i njegovi ortaci zaradili 18,7 miliona, kolika je ulična vrednost droge.

Ipak, na slobodi se našao pošto se njegov advokat pozvao na to da se nalazi u šestomesečnom pritvoru i da za to vreme još nije podignuta optužnica, odnosno da se istraga protiv njegovog klijenta vodila sporo. Javnost u Austriji pobunila se jer je kilavo prikupljanje dokaza dovelo do toga da kriminalac tog ranga slobodno šeta ulicom.

U međuvremenu, Boban se na sudu branio da bogatstvo koje poseduje nije stekao prodajom droge, već da potiče iz imućne porodice. Nezvanične informacije do kojih je "Blic" došao govore u prilog toj Bobanovoj izjavi jer smo saznali da je njegova porodica bila bogata i pre nego što je počeo da se bavi kriminalom.

Prema istim informacijama, Boban je krenuo stopama svog istoimenog rođaka sa drugim prezimenom, Bobana J., koji se švercom droge bavi duže vreme i u daleko većem obimu. Taj njegov rođak navodno ima dobre veze u policiji u Austriji i Srbiji, što se može dovesti u vezu sa tim da su istrage vođene protiv ovog mladića bile veoma traljave.

Navodno, taj njegov rođak povezan je sa nedavnom zaplenom na Horgošu kada su carinici otkrili 10.000 stabljika marihuane koju je turski državljanin u kamionu pokušao da preveze kroz Srbiju do Makedonije.

Tog 10. decembra, kamiondžija se na Horgošu pravdao da ima sve neophodne dozvole za prevoz kanabisa koji se koristi za proizvodnju lekova, ali je ipak uhapšen pošto je, preko Ministarstva zdravlja, stigao odgovor nadležnih službi Austrije da vozač ne poseduje nikakve dozvole.

Policija je uzorkovala tovar i poslala uzorak na veštačenje kojim je potvrdjeno da je reč o marihuani sa udelom THC većim od dozvoljenih 0,3 odsto, čime je dokazano da je reč o biljci koja se nalazi na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci. Biljke su zaplenjene, a vozač uhapšen.

BONUS VIDEO:

STRAŠNA MAGLA NA AUTOPUTU BEOGRAD - NOVI SAD

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.