SPEKTAKULARNA AKCIJA SRPSKIH SPECIJALACA! Na delu UHVAĆENI makroi i PROSTITUTKE!
Foto: Printscreen

KAO NA FILMU

SPEKTAKULARNA AKCIJA SRPSKIH SPECIJALACA! Na delu UHVAĆENI makroi i PROSTITUTKE!

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju

Objavljeno: 12:16h

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno je 22 pripadnika dve kriminalne grupe osumnjičenih za posredovanje u vršenju prostitucije na teritoriji Beograda.

Među uhapšenima je jedan policijski službenik zaposlen u PO za Grad Beograd, dok su dve osobe u bekstvu.

foto: Printscreen

Naime, postoje osnovi sumnje da su se ove organizovane krimnalne grupe u periodu od marta do kraja novembra 2019. godine, organizovale radi posredovanja u vršenju prostitucije tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika seksulanih usluga i na taj način pribavili značajnu protipravnu imovinsku korist.

Sumnja se da su oni u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog pola radi pružanja seksualnih usluga.

Takođe, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali su pseudonime i potom organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja.

Organizatori ove kriminalne grupe se sumnjiče da su organizovali i fizičko obezbeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažovanih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodelu u smislu pokrivanja troškova i podelu dobiti članovima grupe, shodno dodeljenim zadacima . Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

BONUS VIDEO:

ZVONIŠ KOMŠIJI, PA POBEGNEŠ! Svi smo to radili kao mali, ali ovaj klinja je to podigao na novi, odvratniji nivo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.