VREME ODLUKE ZA MIROLJUBA JEVTIĆA: Tužilac saslušava direktora Infrastrukture železnice
Miroljub Jevtić, Foto: Infrastrukture železnice Srbije

negiraju krivična dela

VREME ODLUKE ZA MIROLJUBA JEVTIĆA: Tužilac saslušava direktora Infrastrukture železnice

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor

Objavljeno:

U Tužilaštvu za organizovani kriminal počela su saslušanja direktora JP Infrastruktura železnice Miroljuba Jevtića i ostalih, osumnjičenih za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Kako Tanjug saznaje, svi okrivljeni nameravaju da negiraju krivična dela, kao i Jeftić, za kojeg su mediji sinoć pisali da je priznao krivicu u policiji.

Pored Jeftića, juče su u ovom slučaju uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva Ratko Mitrović iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jeftić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanvića u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jeftića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP Infrastruktura železnice po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jeftiću.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.