OVO SU KLJUČNI SVEDOCI U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Dolaze u sud 27. februara, oni mogu da REŠE SUĐENJE
Dolaze u sud 21. feburara, Foto: Ana Paunković, Aleksandar Jovanović Cile, Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

JOŠ MALO PA KRAJ!

OVO SU KLJUČNI SVEDOCI U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Dolaze u sud 27. februara, oni mogu da REŠE SUĐENJE

Moraće da objasne sva svoja posredna i neposredna saznanja koja su vezana za ubistvo pevačice

Objavljeno:

Čak tri suđenja za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović unapred je zakazao Viši sud. Na njima će biti saslušano čak 14 preostalih svedoka u ovom postupku.

Rasplet slučaja Marjanović, samim tim, mogao bi da se očekuje već na proleće.

Naime, kraj februara i početak marta obeležiće upravo suđenje za ubistvo pevačice, a glavnooptuženi Zoran Marjanović će se na optuženičkoj klupi naći u razmaku od 10 dana čak tri puta: 27. februara i 9. i 10. marta.

Ovih 14 svedoka će se pojaviti na ta tri suđenja, a moraće da objasne sva svoja posredna i neposredna saznanja koja su vezana za ubistvo pevačice.

27. februar

Vladimir Marjanović Zorica Marjanović Boris Pucić - policajac kojeg je Zoran prvog pozvao Vera Vukomanović - kuma Marjanovića

Zorica i Vladimir Marjanović su na poslednjem ročištu pozvani kao svedoci, ali su iskoristili svoje pravo da ne svedoče pa se nisu pojavili.

Zorica i Vladimir Marjanović
Zorica i Vladimir Marjanović foto: Aleksandar Jovanović Cile

Svi članovi porodice Marjanović su i te kako upoznati sa danom kada je Jelena brutalno ubijena. Veštačenja mobilnih telefona ukazala su da su svega 15, 20 minuta od Jeleninog ubistva bili na nasipu, te i da su njime šetali. Zoranov otac Vladimir i brat Miloš bili su prve osobe koje je Zoran pozvao, kada je, kako tvrdi, primetio da mu nema žene.

Vladimir Marjanović

U vezi s tim, Vladimir je mnogo puta, do hapšenja Zorana Marjanovića, istupao u medijima, davao izjave o svojoj pokojnoj snaji, a onda je nakon što mu je sin uhapšen izjavio da je “Jelena preljubnica koju je ubio beogradski tajkun”.

Zorica Marjanović

Svekrva pevačice Jelene Krsmanović, ubijene 2. aprila 2016. u Borči, nikada do sad nije želela da priča o svojoj ubijenoj snaji. Ona je dva puta odbila da se podvrgne poligrafskom ispitivanju u policiji. Pravdala se da će, ako ode na poligraf, izgubiti svoje magijske isceliteljske moći.

Iz istog razloga, svekrva se nikada nije pojavljivala na grobu ubijene snaje jer to navodno utiče na njenu auru, a da joj to ne bi uticalo na energiju, nije išla ni na Jeleninu sahranu.

Boris Pucić

Policajac Boris Pucić mogao bi da bude važan svedok jer je on, prema Zoranovom iskazu u tužilaštvu, prva osoba koju je pozvao kad je shvatio da mu je supruga nestala. Marjanović je tada naveo da je svog prijatelja policajca nazvao jer je želeo da se raspita o proceduri u slučajevima nestanka, a da je tek nakon toga o svemu obavestio brata i oca.

Svedočenje Borisa Pucića je ključno jer on jedini može da rasvetli u koliko ga je sati suprug ubijene pevačice zvao. S obzirom na to da je vreme smrti pevačice sporno, kao i vreme za koje Zoran tvrdi da se nalazio na nasipu, moguće je da bi Pucićev iskaz pomogao u rasvetljavanju ovog slučaja.

Vera Vukomanović - kuma Marjanovića

Vera Vukomanović
Vera Vukomanović foto: Nebojša Mandić

Kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović, koja je praktično živela sa njima u Borči, u svom iskazu detaljno je govorila o suboti, 2. aprilu, poslednjem danu u životu pokojne Jelene.

-Veruje se da bi kuma Vera mogla da progovori o odnosima među ukućanima i na taj način otkrije kakva je atmosfera vladala kod Marjanovića. Takođe, ona može da ima saznanja o danu kad je Jelena nestala. Biće joj postavljena pitanja u vezi sa slaganjem između Jelene i Zorana, ali i da li se pokojna pevačica nekada žalila na supruga i njegove roditelje, naročito nakon tvrdnji drugih svedoka da je ona tamo živela kao robinja.

09. mart

Vid Stjepanović - meštanin Crvenke Radosava Marinković - žena sa kozama Dragan Prvulović - meštanin Borče Milan Vukša - policajac Aleksandar Knežević - policajac

Vid Stjepanović - meštanin Crvenke

Vid Stjepanović, prema nezvaničnim informacijama, rekao je da je na dan Jeleninog nestanka, oko 13 časova, nedaleko od nasipa na kojem je pronađeno njeno beživotno telo, video „par sa detetom kako se igra loptom”.

Radosava Marković

foto: Zorana Jevtić

Radosava Marković na jednom od ranijih saslušanja kazala je da svakoga dana oko 16. 30 časova izvodi koze na pašu. Na dan kada je prijavljen Jelenin nestanak videla je muškarca sa detetom, ali i naglasila da je on bio stariji, odnosno da je imao oko 60 godina. Kazala je da je čula da on doziva dete, ali nije mogla tačno da kaže da li je čula da ga oslovljava sa „Jano”, „Dano” ili nekim sličnim imenom. Markovićeva se ogradila da ne vidi dobro i da ne može precizno da opiše muškarca o kojem je govorila.

Dragan Prvulović

Dragan Prvulović, jedan od svedoka, čuveni biciklista, opisao je dešavanja kobnog 2. aprila prošle godine kada je na nasipu Crvenka u Borči nestala Jelena Marjanović.

- Oko 16.30 prolazio sam nasipom. Na samom početku, video sam čoveka, ženu i dete. Mislim da su to bili Marjanovići. U jednom trenutku je žena otrčala, a čovek je sa devojčicom nastavio da hoda za njom - rekao je Dragan.

Prvulović, međutim, osim što je potvrdio da je spazio Marjanoviće na nasipu u vreme kada je mlada žena nestala, nije imao druga saznanja. Sam zločin nije video. On je ranije ispitivan i u policiji i tamo je dao identičnu izjavu.

Milan Vukša

Policajac Milan Vukša, koji je dan nakon nestanka dežurao i obezbeđivao nasip, rekao je da su najpre pronađeni patika i telefon, zatim Jelenina gumica za kosu, a potom i telo.

- Crnu gumicu za kosu smo pronašli pored kanala, kasnije se ispostavilo da je Jelenina i da je bila u blizini njenog leša. Čuo sam da je pre ovoga pronađena patika i telefon, ali tome nisam prisustvovao. Najpre je pronađena krv na šiblju u kanalu, a potom je sredinom dana pronađeno telo. Nakon što je pronađena krv, kolege iz UKP su prišle Zoranu, koji je stajao kod rampe, razgovarale s njim i privele ga u stanicu 29. novembar - rekao je policajac.

Aleksandar Knežević

Policajac i svedok Aleksandar Knežević, koji je 2. aprila 2016. obezbeđivao nasip u Crvenki, kaže da su više puta pretraživali teren sa strane nasipa gde je kanal u kojem je bilo pevačicino telo, ali da ništa nisu pronašli.

- Vatrogasci i ekipe UKP su se povukle oko tri, četiri sata, a kolega i ja smo ostali do sedam ujutru da obezbeđujemo ovaj potez, sve dok ne svane, kada bi se nastavila potraga. U 7.30 je došla druga ekipa, koja nas je zamenila - rekao je Knežević.

10. mart

Zorica Gemović - Jelenina frizerka Lenka Đorđević - vaspitačica male Jane Nora Karleuša Rakić - porodična prijateljica Magdalena Radojević - poznanica i prodavačica

Milana Šišić - doktorka kojoj je Jelena poslala poruku

Zorica Gemović

foto: Vladimir Šporčić

Jelenina frizerka Zorica Gemović prilikom saslušanja u tužilaštvu izjavila je da je Zoran konstantno kontrolisao pevačicu.

- Uvek ju je omalovažavao, govorio joj: "Vidi na šta ličiš", da je debela i ružna. U jednom od trenutaka kada je Jelena rekla da joj je dosta svega, da joj je u kući katastrofa, da joj dođe da uzme dete i ode, pitala sam je zbog čega se ne razvede, a ona je odgovorila: "Zoko, on bi me ubio" - rekla je Gemovićeva.

Frizerka je svedočila i da Jana nije želela da ostane sama kod Zoranovih roditelja, pa čak ni sa Zoranom, pa su je upisali u privatni vrtić. Takođe je ispričala da se Jelena stalno svađala sa svekrom Vladimirom, da nije bila u dobrim odnosima ni sa Milošem, ali ni sa Milicom, kako su oni to prikazivali u medijima.

Lenka Đorđević

Janina vaspitačica Lenka Đorđević rekla je da je više puta privatno čuvala Janu, a da je 2. aprila na molbu Zoranovog sina Uroša došla kod Marjanovića.

- U periodu dok sam čuvala Janu, dete je crtalo, a između ostalog, nacrtala je i travu i rekla: "To je trava gde se moja mama izgubila." Sutradan su me pozvali da sklonim Janu, što sam i uradila. U jednom trenutku Jana me je pitala zašto svi plačemo, pa je rekla: "Znači, ja više nemam mamu" - rekla je vaspitačica i dodala da je Jana insistirala da je odvedu kod Jelenine mame Zorice Krsmanović.

Nora Karleuša Rakić

Jelenina drugarica Nora Karleuša Rakić izjavila je da pevačica uglavnom žalila na Zoranovog oca Vladimira, s kojim se stalno svađala, i da joj je bilo krivo što ona mora sve da radi u kući.

- Vladimir se u kući za sve pitao. Dete nikada nije išlo u dom zdravlja, već ju je Vladimir lečio kada je bila prehlađena. Ne znam ni da li je Jana imala zdravstvenu knjižicu. Dešavalo se da Jeca i Zoran dođu kod mene u posetu, a svekar zove Jelenu više puta da pita kada će da se vrate kući. Zoran je čak i kompozicije menjao kako mu otac kaže - rekla je Jelenina drugarica u tužilaštvu.

Magdalena Radojević

Radnica prodavnice "Militari original sloting" Magdalena Radojević rekla je da su Zoran i Vladimir nekoliko dana pre ubistva došli da kupe maskirne pantalone.

- Jelenu sam poznavala odmalena. Zorana ne poznajem, ali su on i njegovi članovi porodice dolazili stalno u prodavnicu. Tri do pet dana pre Jelenine smrti Zoran i njegov otac kupili su dva, tri para pantalona i dve, tri majice. Znam da su rekli da je Zoranovom bratu rođendan. Znam da je bilo dva para kamuflažnih i jedne crne pantalone - rekla je Radojevićeva.

Milana Šišić

Šišićeva je bila doktorka Jelenine pokojne majke Zorice Krsmanović, pa je zbog toga često privatno bila u kontaktu sa pevačicom. Ona je na jednom od saslušanja potvrdila da su njih dve komunicirale SMS porukama kobnog 2. aprila 2016, kada je nestala na nasipu, a potom je ispričala o čemu su vodile prepisku.

Poruke koje je Jelena slala doktorki odnosile su se na pitanja u vezi sa terapijom njene majke i lekovima koje bi trebalo da pije.

- I dalje čuvam Jelenine poruke koje smo tog dan razmenjivale. Pitala me je nešto u vezi sa lekarskim nalazima njene majke koje je tog dana dobila. Nekoliko poruka smo na tu temu razmenile, a sutradan sam saznala da je ubijena. S Jelenom sam razgovarala uvek i samo o zdravlju njene majke, nikada o privatnim stvarima - ispričala je ona zameniku tužioca doktorka Šišić i istakla da nema direktnih, ali ni indirektnih informacija niti saznanja o ubistvu.

Podsetimo, Zoran Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo.

foto: Espreso

Tereti se da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.