SRPSKI CARINICI SU PRETRKELJISALI HLADNJAČU PUNU JABUKA! Njih ČETVORICA su bili unutra, primećeni su NA SKENERU
Njih ČETVORICA su bili unutra, primećeni su NA SKENERU, Foto: CARINA INFO

ZAPLENA

SRPSKI CARINICI SU PRETRKELJISALI HLADNJAČU PUNU JABUKA! Njih ČETVORICA su bili unutra, primećeni su NA SKENERU

Carinska služba Srbije je samo tokom 2019. godine uspela da osujeti preko 1300 migranata

Objavljeno:

Carinici su 10. januara 2020. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj ilegalnog prelaska granice 4 migranta koji su se sakrili u hladnjaču punu jabuka.

Zahvaljujući pregledu mobilnim skenerom, u unutrašnjosti hladnjače su primećene ljudske siluete, zbog čega je tovarni deo kamiona odmah otvoren.

Hladnjača domaće prevozničke firme je iz Srbije trebalo da preveze tovar svežih jabuka u Veliku Britaniju, ali su se u nju u nekom trenutku ubacila četvorica Avganistanaca koji su pokušali na taj način da pređu državnu granicu.

1 / 5 Foto: CARINA INFO

Na sreću, analizom slike dobijene na mobilnom skeneru, uočene su konture koje ne odgovaraju prijavljenoj robi, zbog čega je kamion otvoren i detaljno pregledan. Četiri migranta koja su se zatekla među jabukama, predata su policiji u dalju nadležnost, dok je vozilo sa robom pušteno u dalji redovan carinski postupak.

Podsećamo da je krijumčarenje ljudi u hladnjačama izuzetno rizično, a za mnoge migrante može da bude i fatalno, jer mnogo vremena treba provesti u hladnom i skučenom prostoru pošto su željene krajnje destinacije ponekad udaljene i po više hiljada kilometara.

Carinska služba Srbije je samo tokom 2019. godine uspela da osujeti preko 1300 migranata u pokušaju da skriveni u tovarima robe ilegalno pređu na teritoriju EU zemalja.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.