ČABA DER SE NASMEJAO KAD JE UPUCAO NEBOJŠU: Sada kaže da se kaje! MORAO SAM TO DA URADIM
Čaba Der, Foto: Printscreen

JEZIVO

ČABA DER SE NASMEJAO KAD JE UPUCAO NEBOJŠU: Sada kaže da se kaje! MORAO SAM TO DA URADIM

Der je naime izrešetao Markovićau jutarnjim satima u Ulici Rajka od Rasine

Objavljeno:

- Kajem se što sam 5. januara 2018. godine ubio Nebojšu Marković na Banovom brdu u Beogradu, ali morao sam to da uradim. Život mi je bio ugrožen, rekao je prekjuče Čaba Der (39) na saslušanju pred tužiocem u Mađarskoj.

Ovaj plaćeni ubica iz Čantavira kod Subotice nalazi se u pritvoru u Mađarskoj zbog likvidacije biznismena Lasla. V. u februaru 2017, ali tamošnjem tužilaštvu je saslušan i zbog drugih zločina, koji je počinio u Beogradu i drugim zemljama Evrope, piše Informer.

Nije bila greška?!

Der je prema pisanju mađarskih portala, saslušan u prisustvu svog advokata. Na pitanje tužioca da li je likvidirao Nebojšu Marković, Čaba je odgovorio potvrdno, ali je kratko dodao "da nije imao izbora".

- Der je na saslušanju izjavio saučešće porodici Markovi, rekavši da mu je žao zbog njihovog gubitka. Pravdao se da je morao da ubije Markovića jer je strahovao za svoj život, ali nije objasnio na koji način ga je Markovič ugrozio- preneli su mađarski mediji.

Čaba je tvrdio i da njegov prijatelj Alen Cigler, koji ga je vozio na dan Markovićevog ubistva, nije znao šta on namerava da uradi na Banovom brdu.

Der je naime izrešetao Markovićau jutarnjim satima u Ulici Rajka od Rasine i to u trenutku dok je Nebojša pokušao da ubaci dečja kolica u gepek kakobi izveo jednogodišnjeg sina i osmogodišnju ćerku. Kamere za video nadzor su snimile ubicu u beloj jakni kako sa osmehom prilazi Markoviću i puca u njega, zbog čega je Der kasnije dobio nadimak "nasmejani ubica".

Nakon likvidacije spekulisalo se da je Marković ubijen greškom, a da je prava meta bio njegov šurak Aleksandar Š. (39), osumnjičen da je kao član bande "Pink Panter" pljačkao juvelirnice širom Evrope a koja živi u Nebojšinom komšiluku.

Podsetimo, "nasmejani ubica" je uhapšen tek 2. marta 2019. godine u Češkoj, u praškom hotelu "Amadeus" na osnovu međunarodnih poternica Srbije, Holandije i Mađarske. U njegovoj sobi pronađeni su falsifikovana dokumenta, kao i mnoštvo rekvizita za prerušavanje, ali i dva pištolja, prigušivač i municija. Tokom narednih mesici češkipravosudni organi su odlučivali kojoj zemlji će izručiti Dera, pa je doneta konačna odluka da to bude Mađarska.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.