TRUDNICA OD STRAHA PROKRVARILA ZA PRAZNIK: Na ulasku u portu BACILI JOJ PETARDU! HOROR!
Foto: Profimedia

a lepo smo upozoravali

TRUDNICA OD STRAHA PROKRVARILA ZA PRAZNIK: Na ulasku u portu BACILI JOJ PETARDU! HOROR!

Njoj je, kaže, bolje, krvarenje je sutradan prestalo, ali i dalje je u bolnici

Objavljeno:

"I ja od 34 godine, se tresem. Sinoć mi neko baci petardu pod noge na ulazu u portu. Trideset sekundi ništa nisam čula. Posle tri sata prokrvarila i evo me sad u Frontu, na odeljenju održavanja trudnoće (23. nedelja). Deca sama kod kuće otvaraju paketiće."

Iako se čini da građani iz godine u godinu imaju sve veću svest o opasnosti petardi, te ih za praznike koriste sve manje, ipak oko svake Nove godine i Božića bude slučajeva raznetih šaka i drugih povreda, kao i preplašenih kućnih ljubimaca, koji ponekad i stradaju od srčanih udara izazvanih strahom.

Najstrašnije je kada stradaju oni koji petardu nisu ni uzeli u ruke. Tako je trudnica sa početka teksta tokom Božićne liturgije od eksplozije petarde preživela strah zbog kog je kasnije prokrvarila i završila u bolnici!

Ona je o tome prvobitno izvestila na društvenim mrežama, a zatim i u razgovoru za "Blic" objasnila šta se dogodilo.

Kako kaže ova žena, koja je želela da ostane anonimna, jer su u komentarima njenog tvita pratioci počeli da optužuju sveštenika da je kriv što je dozvolio petarde oko crkve, a ona ima potpuno drugačiji stav i ne želi da duhovnik upadne u probleme.

Njoj je, kaže, bolje, krvarenje je sutradan prestalo, ali i dalje je u bolnici. Ipak, ne zna kada će je pusiti kući, gde je čekaju deca, koja su Božić morala proslaviti bez majke.

- Kako su mi objasnili lekari, verovatno je bilo neke nakupljene krvi koja je samo izletela zbog kontrakcije koja se desila usled stresa. Međutim, ništa slično mi se nije desilo u prethodne dve trudnoće, tako da sam baš bila u panici. Stres je bio samo pokretač nekog procesa koji je već bio u organizmu, ali kog nisam bila svesna - priča ova trudnica.

Naglašava i da veruje da niko nije ima svesnu nameru da je uplaši.

- To je sigurno posledica nečijeg nemara, nesvesnosti. Jedino što ja, kao majka dvoje male dece imam grižu savesti što sam propustila praznik sa njima. Prosto, nisam htela da prihvatim zdravorazumsku misao da je bolje, da kao trudnica, ostanem kod kuće, znajući da kod nas proslava bilo kog tipa podrazumeva pucnjavu - kaže naša sagovornica.

Ona dodaje i da ne bi volela da se sveštenik nađe u neprijatnoj situaciji, jer su "već počeli na Tviteru da ga optužuju za sve i svašta".

- Još jednom moram da kažem da je sveštenik bio divan. I verujem da bi prekinuo službu da se to desilo tokom njenog trajanja. Međutim to je bilo za vreme paljenja badnjaka napolju, kada sam krenula da uzmem graničicu za kuću. Na samom ulazu u portu.

- U celoj priči, pored roditelja, najviše zameram i policiji koja nije našla mehanizam da iskontroliše, makar svojim prisustvom, bacanje petardi - kaže ona.

Ne planira, dodaje, da preduzima nikakve korake, ali je njeno iskustvu opimujuće za sve.

- U maloj sredini, u kojoj živim, sludo je očekivati da će komšija prijaviti komšijsko dete. Mi smo svi pomalo porodica, pa ćemo prvo probati da rešimo to, unutar kuće, savetima. Inače, pratim puno dece iz svog okruženja na društvenim mrežama i bar 50 odsto njih je, bez obzira na uzrast, apelovao da se ne bacaju petarde. Ima nade u našoj omladini, jedino što je drugih 50 odsto glasnije, bar na "prvu loptu" - zaključuje ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.