NA AERODROM BEOGRAD JE STIGLA PALETA KOPIR PAPIRA! Srpski carinici su unutra našli SKRIVENI TOVAR iz Dubaija
Srpski carinici su unutra našli SKRIVENI TOVAR, stigao je iz Dubaija, Foto: Uprava carine

AKCIJA CARINIKA

NA AERODROM BEOGRAD JE STIGLA PALETA KOPIR PAPIRA! Srpski carinici su unutra našli SKRIVENI TOVAR iz Dubaija

Akcizna roba je često na meti krijumčara

Objavljeno:

Carinici su 30. decembra 2019. godine na robnoj ispostavi Aerodrom Beograd sprečili pokušaj krijumčarenja tovara od 35.500 paklica cigareta „ašima“ koji je lažno predstavljen kao pošiljka kopir papira.

Iako se pokušaj krijumčarenja dogodio tokom predprazničnih dana, to nije uticalo na budnost carinika koji su odmah posumnjali u tovar kopir papira koji pristigao iz Dubaija.

Zahvaljujući toj sumnji, tovar navodnog kopir papira detaljno je pregledan nakon smeštanja u carinski magacin pomenute ispostave.

Tada je potvrđeno da se umesto prijavljenih 980 kilograma papira za kopiranje i štampanje, na stanju nalazi svega 114 kilograma, ali se zato na paletama pored samo 47 risova papira našlo i preko 70 kartona sa 3.550 boksova neprijavljenih cigareta bez akciznih markica.

Protiv uvoznika i špeditera odgovornih za robu smeštenu u carinski magacin pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a za ovu vrstu prekršaja zaprećena je kazna i do četvorostrukog iznosa vrednosti robe koja je predmet prekršaja.

1 / 8 Foto: Uprava carine

Podsećamo da carinska služba Srbije sprovodi pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije, te da je otkriveni kontingent krijumčarenih cigareta poslednji u nizu upečatljivih rezultata ostvarenih na planu sprečavanja šverca duvana i duvanskih proizvoda.

Akcizna roba je često na meti krijumčara, zbog razlike u ceni koja se na njoj može ostvariti, a carinici su samo tokom 2019. godine uspeli da osujete krijumčarenje nepunih 4 miliona komada cigareta, što je gotovo tri puta bolji rezultat nego 2018. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.