ZA UBISTVO KOMŠIJE ODLEŽAO 3 MESECA ZATVORA?! Ubio Ljubišu iz pištolja, pa iscenirao SAMOODBRANU
Ljubiša Stojadinović (70) ubijen je na njivi u selu Boževcu, Foto: Privatna arhiva

detalji incidenta u boževcu

ZA UBISTVO KOMŠIJE ODLEŽAO 3 MESECA ZATVORA?! Ubio Ljubišu iz pištolja, pa iscenirao SAMOODBRANU

Oštećena porodica ubijenog podnela je žalbu zbog odluke Višeg suda u Požarevcu zbog ukidanja pritvora osumnjičenom Jagošu

Objavljeno:

Jagoš Rajić (70) usmrtio je svog komšiju Ljubišu Stojadinovića (59) u septembru 2019. godine u atarima njiva u Boževcu kod Malog Crnića.

Sin ubijenog Ljubiše, Mladen Stojadinović ispričao nam je svoju verziju ove priče, a uz to i priložio svu dokumentaciju.

Oštećena porodica ubijenog podnela je žalbu zbog odluke Višeg suda u Požarevcu zbog ukidanja pritvora osumnjičenom Jagošu.

Jagošu je ukinut pritvor 10.12.2019., a svedoci su ispitani 10.12.2019. godine.

- Pritvor mu je ukinut i pušten je kući pre nego što su saslušani svi svedoci u istražnom postupku, od kojih je jedan svedok njegov prvi komšija i on je jedan od glavnih svedoka jer mu je on javio gde se Ljubiša nalazio tog dana, pa je samim tim mogao da utiče na svedoka, dok drugog svedoka dobro poznaje i tu je mogao da ima uticaj. - počeo je Mlade priču za Espreso.co.rs.

Rajić je, po Mladenovim rečima, ubio Ljubišu iz vatrenog oružja za koje nije imao dozvolu.

- Utvrđeno je da poseduje arsenal oružija čemu svedoči potvrda o oduzimanju oružja. Ubistvo je izvršio iz pištolja za koji nije imao dozvolu nadležnog organa, a vereovatno poseduje još neko vatreno oružje, tako da može ponovo da učini krivično delo na našu štetu.

foto: Privatna arhiva

Kako se ranije pisalo, Ljubiša je posekao Jagoša nožem, dok njegov sin tvrdi da je osumnjičeni inscenirao napad kao samoodbranu jer je imao dovoljno vremena, budući da nije bilo svedoka sa lica mesta.

- Takođe je zanemarena činjenica da je dokazano da su otisci na dršci od noža njegovi i mogućnost da se sam posekao kako bi incscenirao samoodbranu, a ne postoji nijedan dokaz da je napad postojao od mog oca, sem iz Jagoševe izjave koju je odmah dopunio kada je čuo da su pronađeni njegovi otisci na nožu, a pre toga je tvrdio da nije prilazio telu niti da je nešto dirao, ali kad je stiglo veštačenje za nož ipak se setio da je uzimao nož i da je hteo mom ocu da "zarije nož u grudi". - rekao je on, a potom objasnio da je Ljubiši pucano u srce i glavu, što nije karakteristično za samoodbranu.

- Činjenica da je pucano u glavu i u grudi, u predelu srčane leve komore gde su najosetljiviji delovi tela, dok se u samoodbrani puca u noge, a ne u glavu i srce. Iz obdukcionog nalaza vidi da je metak ispaljen u glavu, imao pravac od nazad ka unapred što govori da je ispaljen dok je Ljubiša bio okrenut leđima.

Kako Mladen tvrdi, njegovog oca su pogodila četiri metka, a po obdukcionom zapisniku utvrđeno je da na njega pucano dok je već ležao na zemlji.

- Četiri metka pogodila su pogodila telo našeg oca dok su dva metka koja su bila ispaljena u grudi imala veliku kosinu, što govori da je Ljubiša već bio na zemlji kada su ispaljeni ti projektili (dokaz obdukcioni zaoisnik). Telo, kao i tragovi krvi su pronađeni do traktora i na traktoru, a da je postojao napad mog oca, tragovi bi morali biti dalje od traktora (dokaz forenzička dokumentacija i zapisnik o uviđaju sa mesta događaja).

Stojadinović je naveo da postoji mogućnost da je Jagoš imao dovoljno vremena da namesti dokaze, kako bi ispalo da je Ljubiša njega posekao.

foto: Privatna arhiva

- Pošto nije bilo svedoka i nije utvrđeno tačno vreme počinjenog zločina nego se navodi vreme na osnovu Jagoševe izjave, imao je dovoljno vremena da namesti dokaze, da se poseče, da namesti nož i da dotera auto neposredno do mesta zločina, pošto kako i sam navodi, došao poljskim putem, a preko puta ove njive se nalazi njiva kukuruza pa je tako mogao da čeka iz zasede, a da ga moj otac ne primeti.

Međutim, sukob zavađenih komšija datirao je duže vreme, a Rajić je mesec dana pre ubistva navodno napao Stojadinovića metalnom šipkom što je prijavljeno policiji.

- 08.08.2019. godine Rajić je mog oca presreo metalnom šipkom i obratio mu se rečima "Stoko jedna šta ćeš ti tu", a kada je otac nastavio dalje svojim putem izvesno vreme ga je pratio i na kraju je odustao jer je video da ne može da ga isprovocira. Ljubiša je odmah pozvao policiju, ali oni nisu reagovali.

- Navodim i da je veliki uticaj veza i poznanstva u policijskoj stanici Malo Crniće jer se na prijave Jagoša odmah postupalo, a na prijave mog oca tek nakon nekog vremena, što je na kraju i dovelo do ovog ubistva. - rekao je Mladen.

Zbog svih činjenica koja je naveo, Mladen postavlja pitanja nadležnima:

- Da li je normalno da se ubice bez okončanja procesa puštaju na kućne uslove pritvora i samim tim da im se omogućava da ponove delo?

- Da li je moguće da se parama može kupiti sloboda i da se pravda isteruje samo nad siromašnim ljudima, a da se bogatima gleda kroz priste? - pita se sin ubijenog.

U rešenju Višeg suda u Požerevcu stoji da osumnjičeni Jagoš Rajić,zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistva, nedozvoljene proizvodnje, držanje nošenje i promete oružja biće pušten na slobodu, ali da mu je određen kućni pritvor.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Inače, jedan od svedoka rekao je na sudu da mu je poznato da Jagoš poseduje pištolj, jer je bio lovac.

foto: Privatna arhiva

U izveštaju Opšte bolnice u Požarevcu utvrđeno je da je Rajić u trenutku ubistva imao alkohola u krvi, a osumnjičeni je u svom iskazu rekao da je popio samo jednu čašu vinu. Rezultati analize krvi pokazuju da je nakon incidenta imao 0,18 % alkohola u krvi.

foto: Privatna arhiva

(Espreso.co.rs/Ivana Bradanji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.