MALČANSKI BERBERIN STRAHUJE OD SILOVANJA! Molio je stražare SAMO ZA JEDNO!
Malčanski Berberin, Foto: Printscreen, MUP, Espreso.co.rs

PLAŠI SE OSVETE

MALČANSKI BERBERIN STRAHUJE OD SILOVANJA! Molio je stražare SAMO ZA JEDNO!

Silovatelji dece su u velikoj opasnosti u zatvoru

Objavljeno:

Ninoslav Jovanović (46), poznatiji u javnosti kao Malčanski Berberin, saslušan je u ponedeljak u Višem tužilaštvu u Nišu. Saslušanje je trajalo dva i po sata, a Jovanović je delimično priznao krivicu.

Nakon toga on je poslat u pritvor, gde je molio da ga ne šalju u grupne sobe jer se plaši da će ga zatvorenici mučiti i silovati!

Saslušanje

- Jovanoviću se zasad na teret stavlja otmica i silovanje, ali će optužnica biti verovatno proširena i na zlostavljanje i mučenje, krađu automobila i provalu. On je delimično priznao delo. Ispričao je kako je presreo Moniku na putu do škole i na prevaru je namamio u kola. Predstavio se kao električar koji treba nešto da popravi u njenoj školi i zamolio je da uđe u vozilo i pokaže mu put - piše Srpski telegraf.

Kada je devojčica ušla, počeo je njen pakao.

- Jovanović je izjavio da nije ciljano oteo Moniku, već da je hteo da kidnapuje bilo koje dete, a ona je imala tu nesreću da naiđe. Pošto ima dugu, crnu kosu, to je bio okidač za Malčanskog Berberina - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Kako piše Srpski telegraf, Jovanović je u strahu za svoju bezbednost. On se nalazi u izolaciji do daljeg, a čuvare je molio da ga nikada ne pošalju u grupnu sobu jer se plaši da će ga tamo silovati!

- Osumnjičeni se plaši da će ga drugi robijaši fizički napasti, a moguće i seksualno zlostavljati. Neki od njih su i roditelji, a ono što je on uradio se kosi sa kodeksom kriminalaca. Najveća briga zatvorskih čuvara je trenutno da sačuvaju Jovanovića. Po proceduri, on je smešten u izolaciju i pod stalnim je nadzorom radi sopstvene sigurnosti - kaže izvor ovog beogradskog lista.

Brzo suđenje

Pritvor je Jovanoviću određen po nekoliko osnova, zbog težine dela koje mu se stavlja na teret, a za koje je zaprećena kazna veća od 10 godina, ali i zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti.

- Mislim da će suđenje biti kratko. Ceo predmet je vrlo jasan, osumnjičeni je priznao delo koje mu se stavlja na teret. Postoje i materijalni dokazi, pa i svedoci. Mislim da pred sudskim većem neće biti teška odluka, pogotovo zato što je u pitanju višestruki povratnik - kaže advokat Svetozar Vujačić.

On potvrđuje priče da su silovatelji dece u velikoj opasnosti u zatvoru.

- Ja sam jedno vreme zastupao Mališu Jeftovića, koji je silovao i ubio trogodišnju Kaju. Njega su zatvorenici iz ćelije tukli neprestano, svaki dan, tako da su čuvari morali da ga premeste u samicu. Nema sumnje da će i Jovanovića napasti drugi zatvorenici čim im se za to ukaže prilika - kaže Vujačić.

Prvi kandidat za doživotnu

Jovanović je prvi kandidat za primenu novog zakona i kaznu doživotnog zatvora, kažu stručnjaci.

- On je patološka ličnost i nema sumnje da će u slučaju da se ikada nađe na slobodi, ponovo napasti. Druga mogućnost je da bude proglašen neuračunljivim i da mu bude izrečena mera obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa. Međutim, u pitanju je organizovana ličnost koja je razradila čitav plan i to sve govori da on nije duševno oboleo - kaže advokat Svetozar Vujačić.

Da je Jovanovića potrebno odstraniti iz društva, smatra i kriminolog Zlatko Nikolić.

- Ako izađe za 20 godina, ogromna je verovatnoća da će Jovanović ponoviti krivično delo jer takva mu je struktura ličnosti. Taj nagon je jači od njega - kaže Nikolić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.