POLICIJA IMA NOVU TAKTIKU ZA MALČANSKOG BERBERINA! Steže se obruč oko njega, U OVOME JE PREDNOST ŽANDARMERIJE
Malčanski berberin, Foto: Printscreen / Facebook

traže ga u 3 sela

POLICIJA IMA NOVU TAKTIKU ZA MALČANSKOG BERBERINA! Steže se obruč oko njega, U OVOME JE PREDNOST ŽANDARMERIJE

Što češćim obilaskom vlasnika i njihovim pregledom objekata smanjuje se teren na kojem Malčanski berberin može da beži od potere - kaže naš izvor

Objavljeno: 13:12h

Građani mogu da pruže znatan doprinos pronalasku odbeglog silovatelja dece Ninoslava Jovanovića (46), poznatijeg kao Malčanski berberin, koji već 15 dana beži policijskoj poteri zahvaljujući činjenici da se u okolini Malče, Svrljiga i Knjaževca nalazi veliki broj kuća u kojima niko ne boravi.

Uprkos tim poteškoćama u potrazi, ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je juče da "policija i dalje neumorno traga za zločincem Ninoslavom Jovanovićem, koji je oteo devojčicu Moniku Karimanović", a izrazio je i nadu da će "pripadnici MUP-a uskoro pronaći ovog zločinca, koji je odgovoran za jedan od najmonstruoznijih akata koje smo imali prilike da vidimo u prethodnoj godini".

- Veliku pomoć u otkrivanju Jovanovića mogu da pruže građani stalnim pregledavanjem kuća u kojima niko ne živi, koje su prazne jer su se ukućani odselili u grad ili se radi o domaćinstvima u kojima su ostareli članovi preminuli, a naslednici žive u gradu. Tu je i veliki broj vikendica u kojima građani borave tek povremeno, a koji po svemu sudeći omogućavaju Malčanskom berberinu da se skriva od policijske potere. Što češćim obilaskom vlasnika i njihovim pregledom objekata smanjuje se teren na kojem Malčanski berberin može da beži od potere - kaže naš izvor.

Policija ima zakonska ograničenja i ne može bez naloga suda da ulazi u zaključane kuće, što Malčanskom berberinu daje prednost u skrivanju. U zaključane kuće, bez naloga, može da uđe samo ako je u direktnoj poteri za zločincem. On je upravo i otkriven 29. decembra u vikendici u Pasjači kod Malče, u kojoj niko stalno ne živi a koja je bila spolja zaključana. Jovanović je u kuću ušao kroz prozor koji se ne vidi sa spoljne strane, ali je srećom vlasnik kuće Emil Živić naišao u pravom trenutku svrativši da obiđe kuću, uočio ga i pozvao policiju, pa je devojčica Monika K. (12), koju je oteo 20. decembra, tu nađena i spasena. No, Jovanović je, koristeći činjenicu da odlično poznaje taj teren, pobegao policiji i od tada ga niko nije video.

- Veoma je važno obratiti pažnju i da li je nešto ukradeno iz domaćinstva u kojem ima ljudi koji tu žive. Na ovo bi trebalo posebno da obrate pažnju građani koji žive u okolini Malče, Svrljiga i Knjaževca, ali i stanovnici sela u pravcu Pirota. Svaka krađa hrane, garderobe ili nečeg što bi Malčanski berberin mogao da koristi, bez odlaganja treba prijaviti policiji. Takođe, bitno je da se obrati pažnja i na neuobičajene tragove ulaska u kuće i ekonomske objekte - trag blata na ogradi, merdevinama, prozoru i slično što može da ukaže da se neko u njih ušunjavao - objašnjava naš sagovornik.

Roditelji dece u ovom području bi trebalo da budu oprezni i da ih ne ostavljaju bez nadzora jer postoji bojazan da bi Jovanović mogao da otme neko drugo dete.

Malčanski berberin je zločinački pohod počeo iz svog doma u Malči, odakle je otišao u obližnje selo Brzi Brod, gde je ujutru u petak, 20. decembra, oteo 12-godišnju Moniku K. Devojčicina majka Aleksandra istog dana je prijavila njen nestanak. Zlotvor se sa devojčicom uputio ka Knjaževcu, gde je u selu Niševac, viđen kako sa Monikom M. pešači pored pruge. Dva dana posle otmice, u nedelju ujutru, videli su ga meštani sela Svrljiški Miljkovac, od kojih je tražio vodu i, kako je kasnije utvrđeno, gde je sa devojčicom prespavao u jednoj kući. U toj kući je čak otvorio i teglu turšije, što je vlasnica prijavila policiji.

Policija je u sredu, 25. decembra, u jednoj napuštenoj kući u selu Orešac, nedaleko od Svrljiškog Miljkovca, našla kosu male Monike. Kog dana je tačno sa devojčicom tu boravio i ošišao je, nije utvrđeno. Nakon toga zlikovac se sa devojčicom povlači ka rodnoj Malči, tačnije obližnjem selu Pasjače, gde je Monika K. u nedelju, 29. decembra, nađena, ali se višestrukom silovatelju gubi trag. Ono što je zasad izvesno je da je tokom deset dana skrivanja sa devojčicom, Malčanski berberin, na potezu od Niša ka Knjaževcu, prešao sigurno više od 80 kilometara!

Stefanović: Hvala svima koji su učestvovali u potrazi

Ministar policije Nebojša Stefanović je juče, na radnom doručku sa delom pripadnika MUP-a koji rade na pronalasku Ninoslava Jovanovića, zahvalio svim ljudima koji su na terenu, a koji su i tokom prethodnih dana i praznika tragali za zločincem, kako bi ga priveli pravdi.

- Hvala svima koji su učestvovali u pronalasku male Monike. Tim ljudima iz MUP-a dugujemo neizmernu zahvalnost i drago mi je da vidim da sa istom energijom i snagom nastavljaju posao dalje - rekao je ministar.

20. decembar

Monika u 7.20 kreće u školu nakon čega nestaje, kamere su je snimile u 7.28 pred ulaz u naselje Brzi Brod

23. decembar

Pronađen ukradeni automobil na malčanskom groblju

24. decembar

Pronađeno skrovište u Malči i u njemu Monikine stvari

25. decembar

Policija objavljuje potragu za Ninoslavom Jovanovićem

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.