BOGDAN I MIRJANA VEĆ 4 GODINE TRAŽE SINA: Nestao je sa malog odmora i nikada ga više nisu videli!
Foto: Printscreen/Twitter

nestanak

BOGDAN I MIRJANA VEĆ 4 GODINE TRAŽE SINA: Nestao je sa malog odmora i nikada ga više nisu videli!

- Ne znamo više šta da radimo

Objavljeno: 03.01.2020. 22:17h
  • 138

Bogdan i Mirjana Misimović zajedno sa ćerkom Marijom, četiri godine ili 1.470 dana nadaju se da će saznati gde je i pod kojim okolnostima, sa gimnazijskog školskog časa u Gradiški, 21. decembra 2015. godine nestao njihov sin Dragoljub.

Bogdan je u potresnoj poruci krajem decembra, posredstvom društvenih mreža, zamolio prijatelje da mu “ne čestitaju Novu godinu nego da umesto toga podele sliku njegovog sina Dragoljuba”. Ovaj gimnazijalac, u vreme nestanka šesnaestogodišnjak, je 21. decembra pre četiri godine oko 18 časova, na malom odmoru otišao sa nastave uz izgovor da ide u prodavnicu po slatkiš i da će se odmah vratiti. U kabinetu geografije, podsećamo, ostavio je školsku torbu i jaknu, ali do kraja nastave nije došao. U njegovoj školi su iste večeri alarmirali policiju, pozvali su i roditelje a istog dana pokrenuta je potraga.

- Verovali smo da će naš sin biti pronađen, da će se saznati gde je otišao, šta se dogodilo, zbog čega se nije vratio u školu. On je bio savestan, vredan i dobar učenik, dečak koji nije imao poroke, nije bio u lošem društvu, odan porodici, sestri, roditeljima – ispričali su za Blic njegovi roditelji Bogdan i Mirjana koji u svakom trenutku pokušavaju odgonetnuti okolnosti njegovog nestanka.

Zima se uveliko spustila na selo Jablanicu ispod Prosare, gde živi porodica Misimović, zahvalna svakome ko se interesuje za njihovog sina i pomaže da saznaju bilo šta novo. Dragoljubove školske kolege, istog dana kada je prijavljen nestanak, ispričale su da je njegov mobilni telefon bio dostupan oko 18.45 ali se on nije javio. Kasnije je postao nedostupan, a pregledom video nadzora u gradu, posumnjalo se da je viđen u blizini Muzičke škole, na obali Save. Međutim, to nije potvrđeno kao ni pretpostavke da je prešao preko reke.

- Dragoljub je viđen ispred škole, sve do graničnog prelaza u blizini. To pouzdano znamo isto kao što nam je jasno da je nestao u delu, između obližnjih zgrada i kuća, u području koje nije pokriveno video nadzorom. Takođe, nije prešao granicu i most. Naš zaključak je da je on prevarom namamljen u automobil i kidnapovan. Sve smo pretražili, o njemu ovde nema nit raga, da je mrtav, našli bismo ga za četiri godine ali mi verujemo da je živ – smatra Bogdan Misimović koji je pre dve godine, za informaciju o sinu, u Gradiški ponudio kuću.

- Ne znamo više šta da radimo. Svaki dan nam je teži. Nas dvoje sa ćerkom Marijom i nekoliko prijatelja smo pretražili njive i šikare u Lijevče polju, zavirili u napuštene kuće i druge objekte, reke i kanale, sva sumnjiva mesta ali bez rezultata. Policija nas je više puta pozivala, inspektori dolazili, kontrolisali Dragoljubov kompjuter, poruke, sve što bi moglo navesti na trag ali ništa nije pomoglo da se slučaj rasvetli – ispričala nam je Dragoljubova majka Mirjana koja na svaki telefonski poziv zadrhti nadajući se da će nešto saznati, dokučiti istinu o Dragoljubu.

Mirjana i Bogdan kažu da zvanične institucije još uvek, na njihovo čuđenje, nemaju pouzdanih informacija o Dragoljubu. Razočarani su i nezadovoljni, uvereni da je moglo više i efikasnije da se uradi na ovom slučaju.

- To je strašno, neopisivo, ta neizvesnost nas razdire i ubija. Gde god sam saznao da ima promil nade, išao sam tamo. Bio sam u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji... prešao hiljade kilometara, rasprodao i potrošio gotovo sve što sam imao samo da bih pronašao Dragoljuba. Utehu smo pronašli u crkvi, u veri, u molitvi. Otac Gavrilo, upokojeni Iguman manastira Lepavina nam je u početku spasio dušu, pomogao da preživimo bol kojeg niko ne može razumeti – kaže Bogdan. On smatra da je prvih dana izostala šira akcija potrage, masovno traženje kao u mnogim ovakvim slučajevima. Takođe, Bogdan ističe da je istraga morala biti konkretnija, efiaksnija i odlučnija da razreši misteriozni slučaj nestanka njegovog sina.

Policija bez novih informacija

U policiji nam je kratko saopšteno da je ovaj predmet i dalje aktivan ali da nema novih saznanja koja bi vodila ka konačnom rešenju.

U Policijskoj upravi Gradiška prethpdno su kazali da nemaju novih informacija u vezi s nestankom Dragoljuba Misimovića.- Policija, u skladu sa Uputstvom o potražnoj delatnosti, i dalje preduzima sve potrebne mere i radnje kako bi se lice pronašlo - saopšteno je iz PU Gradiška.

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media