13. DAN POTRAGE ZA MALČANSKIM BERBERINOM Silovatelj se krije u šumama opasno naoružan, policija na tragu!
Foto: Filip Plavčić, MUP

potraga

13. DAN POTRAGE ZA MALČANSKIM BERBERINOM Silovatelj se krije u šumama opasno naoružan, policija na tragu!

Na terenu je i dalje oko 500 policajaca

Objavljeno:

Višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović u bekstvu je već trinaesti dan, a intenzivna potraga policijskih ekipa za Malčanskim berberinom nije prestala ni tokom novogodišnje noći i trajaće, prema rečima direktora policije, sve dok ne bude priveden pravdi. Po svemu sudeći, otmičar je dobro osmislio najkraće puteve kroz šume i pored pruge kuda je bežao, napravio je skrovišta i znao koje kuće su napuštene i gde može da se sakrije, i zbog toga ga nije lako uhvatiti.

Nakon punih devet dana agonije i opsažne potrage za Monikom K. (12), u kojoj su bili uključeni i policija, vojne i helikopterske jedinice, BIA, kao i mnoštvo dobrovoljaca, devojčica je pronađena u nedelju u ataru sela Pasjača, polako se opravlja i pod stalnim je nadzorom lekara, psihologa i socijalnih radnika.

Međutim, prepredeni silovatelj Ninoslav Jovanović otmicu devojčice Monike K., prema do sada poznatim informacijama, planirao je mesecima unapred, kao i boravak u šumi, zbog čega sada uspešno izmiče policiji.

Od trenutka pronalaska devojčice blokirani su izlazi iz svih sela oko Pasjače, brojne patrole kontinuirano su na terenu, a sela nadleću helikopteri. Kako je saopšteno, Malčanski berberin je naoružan i vatrenim i hladnim oružjem, i policija s velikim oprezom traga za njim. U ponedeljak, u kasnim večernjim satima, pripadnici policije pretražili su i selo Jasenovik, međutim, ta pretraga nije dala rezultat.

Od prekjuče, potraga za manijakom koncentrisana je na njegovo rodno selo Malča kod Niša. Na terenu je i dalje oko 500 policajaca i, prema najavama direkora policije Vladimira Rebića, taj broj se neće smanjivati sve dok prestupnik ne bude uhvaćen. U Malči su, osim policijskih patrola, prisutni i pripadnici Žandarmerije, naoružani automatskim oružjem.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.