UVEK JE KORAK ISPRED POLICIJE Berberin pre otmice iskopao zemunice, ima motorolu, svi se plaše da se ne dokopa ovog
Foto: Filip Plavčić, MUP

ozbiljan psihopata

UVEK JE KORAK ISPRED POLICIJE Berberin pre otmice iskopao zemunice, ima motorolu, svi se plaše da se ne dokopa ovog

Opsežna policijska potraga za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) u naselju Brzi Brod kod Niša, ušla je u deveti dan

Objavljeno:

Sve više se sumnja da je Ninoslav Jovanović, poznat i kao Malčanski berberin od juna do danas iskopao zemunice, da ima motorole čije baterije puni nekakvim agregatom i da svojim obilascima pojedinih sela zapravo namerno ostavlja tragove, a u međuvremenu sa jadnom Monikom menja lokaciju boravka.

- Poslednje informacije su da se potraga pomera ka granici s Bugarskom. Tu postoji mesto koje se zove Gradskovo za koje šira javnost do sada nije znala, ali tu i Srbi i Bugari prolaze bez ikakve kontrole. Neki bugarski mediji su javili da je ovo mesto kritično ako ga se dokopa, jer je nebranjeno. Uz to, neverovatno je i da ga termovizijske kamere ne mogu uhvatiti jer one mogu i da registruju toplotne izvore na više od jednog kilometra - kažu izvori upućeni u istragu.

Pojačanja Žandarmerije stigla su jutros u Knjaževac i Svrljig, odakle polaze ka selima u kojima se krije Ninoslav Jovanović.

Na terenu su i pripadnici policije, lovci, ali i oko dve stotine građana. Očekuje se dolatak građana iz cele Srbije koji su jutros pošli autobusima.

Policija je našla više tragova koji ukazuju da monstrum stalno menja pozicije, svuda sa sobom vodi devojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama po selima oko Knjaževca.

Za njima i danas traga više od 600 policajaca, lovaca i dobrovoljaca. Za potragu se koriste psi tragači, dronovi, termovizijske kamere i kvadovi, a ovaj reon nadleću helikopteri.

Do petka su se javila dva svedoka koja su rekla da su 12-godišnju Moniku i Jovanovića videli na nekim lokacijama, a na dvema lokacijama pronađeni su njihovi DNK tragovi.

- Na tim lokacijama pronađena su dva jastuka, dva ćebeta... Očigledno ne noći sam - naveo je direktor policije Vladimir Rebić, ukazujući da je do sada policija pretražila oko 50 sela i zaselaka na kojima bi Jovanović mogao da se krije sa devojčicom.

Narednih dana očekuju se loše vreme, danas je počeo sneg, ali direktor policije kaže da to policiju neće omesti i dodaje da se nada da hoće Jovanovića.

- Imamo termovizijske kamere i kamere koje prepoznaju na osnovu toplote. Nijedan detalj se ne prepušta slučaju - navodi Rebić.

Proveravaju se, dodaje, i objave na društvenim mrežama.

- Neko je napisao da je viđen u Požarevcu, policija odmah to proverava. Imali smo slučaj da je neko u Nemačkoj pokušavao da pristupi njegovom profilu. Nemci su to proveravali, radi se o čoveku koji je pokušavao da mu ukine profil - ispričao je Rebić.

Policija takođe nije isključila mogućnost da Jovanoviću neko pomaže.

- On je asocijalan, ali su pronađeni neki ljudi sa kojima je bio u kontaktu - dodaje direktor policije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.