NEMOJ NIKOME DA PRIČAŠ, TO JE NAŠA TAJNA: Devojčica koju je hranitelj zlostavljao od 10.godine OPISALA SAV UŽAS
Foto: Profimedia

jezivo

NEMOJ NIKOME DA PRIČAŠ, TO JE NAŠA TAJNA: Devojčica koju je hranitelj zlostavljao od 10.godine OPISALA SAV UŽAS

Skoro deceniju je preživljavala pakao svaki dan

Objavljeno:

Rezultati veštačenja devojčice iz Šida, koja je prijavila da ju je hranitelj M. M. (60) iz Šida 10 godina seksualno zlostavljao, pokazali su da je sposobna da verno opiše događaje, kao i da je evidentno da je seksualno zlostavljanje trajalo od njenog najranijeg detinjstva, saznaje "Blic".

Ovo veštačenje deo je istrage koje je šidsko tužilaštvo pokrenulo protiv M. M., kojeg je devojčica prijavila da ju je seksualno zlostavljao deset godina, sve do prošle godine, kada je postala punoletna i odlučila da ga prijavi.

Centar za socijalni rad u Šidu je devojčicu u ovu hraniteljsku porodicu smestio kada je imala šest godina, a M. M. je počeo da je seksualno uznemirava od njene 10, 11. godine.

Kada je napunila 18 godina, u decembru prošle godine, krišom je otišla kod drugarice, nakon čega je otišla u policiju i prijavila hranitelja.

Kako "Blic" saznaje, razgovor sa devojčicom i veštačenje obavili su psiholog i psihijatar.

- Oni su utvrdili da je devojčica, s obzirom na njen uzrast i psihički status, sposobna da verno opiše događaje i nije sklona dopunjavanju praznina u sećanju izmišljenim detaljima. Takođe, kroz razgovor sa njoj bilo je evidentno da je seksualno zlostavljanje trajalo od njenog najranijeg detinjstva. Devojčici nije bilo prijatno da priča o hranitelju i o seksualnom zlostavljanju - kaže naš izvor.

Da govore pred tužiocem pozvani su i žena i sin uhapšenog M. M, kako bi se utvrdilo da li su oni bili svesni užasa koji je devojčici priređivao pedofil. Kako je ranije rekao naš izvor, u prizemlju kuće su živeli M. M. i njegova žena sa devojčicom, a na spratu sin sa svojom pporodicom.

Devojčica preživljavala pakao svaki dan

Kako saznajemo, oni su navodno rekli da nisu ništa primetili. Letos je, kako je “Blic” tada pisao, u okviru istrage saslušana žena koja je bila jedna od retkih kojoj se oštećena poverila o desetogodišnjem zlostavljanju. Prema onome što je svedokinja rekla tužiocu, može se zaključiti da je devojčica preživela pakao.

- Svedokinja se inače bavi humanitarnim radom u Šidu, konkretno pomaganjem žrtvama zlostavljanja ove vrste. Oštećena joj se obratila kada je definitivno odlučila da više ne želi da trpi zlostavljanje. Između ostalog, rekla joj je i da ju je staratelj od najranijeg detinjstva terao da ga dodiruje po polnom organu. "Sve dobre devojčice to rade", govorio joj je, a kao "nagradu" nakon zlostavljanja uvek joj je kupovao igračku - rekao je tada naš izvor iz istrage.

S godinama, kako je devojčica postajala svesna užasa u kom živi, "podmićivanje" igračkama zamenjeno je otvorenim pretnjama:

- Govorio joj je da nikada ne sme nikome da kaže šta se dešava između njihova četiri zida - dodaje naš izvor.

Prethodno su, krajem aprila, prema saznanjima našeg lista, iskaze u tužilaštvu dale i drugarice zlostavljane devojčice (kojima se žrtva takođe poverila), koje su u potpunosti potvrdile njen iskaz.

Devojčica je, nakon što je prijavila hranitelja, u tužilaštvu hronološki ispričala šta je godinama proživljavala.

- Ona je ispričala da je M. M. koristio svaki trenutak kada su on i devojčica bili sami u kući da se svlači pred njom, da svlači nju, da je dodiruje polnim organom po telu, da gura svoj jezik ili polni organ u njena usta. Dva puta je pokušao da prodre u nju, što nije uspeo, jer mu je ona govorila "nemoj, nemoj, stani, boli". Pred njom bi vadio svoj polni organ dva-tri puta nedeljno. Posle iživljavanja uvek govorio: "Nemoj nikome da pričaš, to je naša tajna" - rekao je naš izvor.

Podsećanja radi, istraga protiv M. M. je počela ispočetka, nakon što je sud odbio nagodbu koju je sa pedofilom sklopilo tužilaštvo za nedozvoljene polne radnje, a u kojoj je okrivljeni priznao krivicu u zamenu za skandaloznu kaznu: godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom.

Čekamo kvalifikaciju dela i optužnicu

Pravnu pomoć i zastupanje pred organima istrage devojčici pruža advokatski tim Fond­acije "Tijana Jurić".

Advo­­katica Maja Atansković za "Blic" kaže da se i dalje čeka kako će ovo krivično delo biti zvanično kvalifikovano - da li kao nedozvoljene polne radnje ili kao obljuba ili sa njom izjednačen čin sa detetom i dodaje da čeka da se podnese optužni predlog. Ukoliko se na osnovu prikupljenih dokaza M.M. na teret bude stavila obljuba sa detetom, preti mu od pet do 12 godina zatvora.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.