BERBERIN JE MONIKU SAKRIO U PEĆINU, ZATO NE MOGU DA IH NAĐU?! Ne vide ih ni TERMOVIZIJSKE KAMERE
Foto: Filip Plavčić, MUP

da li je realno?

BERBERIN JE MONIKU SAKRIO U PEĆINU, ZATO NE MOGU DA IH NAĐU?! Ne vide ih ni TERMOVIZIJSKE KAMERE

Tokom prethodne noći pretraživali smo teren pomoću termovizijskih kamera, sva tehnička preimućstva koja su nam na raspolaganju i nećemo stati dok ne pronađemo Moniku

Objavljeno:

Nekoliko stotina policajaca u svim selima oko Knjaževca i dalje traga za devojčicom Monikom Karimanović (12) i njenim otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, serijskim silovateljem, poznatijim kao Malčanski Berberin. Policija sumnja da je je monstrum devojčicu uvukao u neku od brojnih pećina zbog čega ih je nemoguće otkriti čak i termovizijskim kamerama.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je juče da je u potragu uključeno 470 policajaca i da policija neće stati dok ne pronađe devojčicu.

- Naš apsolutni prioritet je da pronađemo Moniku živu i zdravu i da je vratimo porodici, a da monstruma koji ju je oteo privedemo pravdi i smestimo iza rešetaka - rekao je Stefanović.

On je preneo novinarima da su poslati dodatni pripadnici policije u okolinu Knjaževca, tako da 470 pripadnika policije učestvuje u aktivnoj potrazi za Monikom. Stefanović je istakao da je reč o najiskusnijim operativcima Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Uprave granične policije, službenika policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, sve lokalne snage, kao i helikopterska jedinica, piše Republika.

- Tokom prethodne noći pretraživali smo teren pomoću termovizijskih kamera, sva tehnička preimućstva koja su nam na raspolaganju i nećemo stati dok ne pronađemo Moniku - rekao je Stefanović.

Termovizijske kamere omogućavaju da se sagleda ono što ljudsko oko ne može da vidi - toplotno zračenje i najnižeg stepena. Upravo činjenica da ni pomoću njih nisu pronađeni devojčica i njen otmičar baca sumnju na to da su oni zavučeni duboko u nekoj od pećina.

Stefanović je zahvalio i lovačkim udruženjima koja su se uključila u potragu, a kojih je bilo više od 200.

- U Miljakovačkoj klisuri ima dosta tih pećina. Mnoge su na nepristupačnom terenu, pa su helikopteri išli do njih. Policija, nažalost, zasad nije našla nikakav trag. Ali nastavljamo potragu gde god se posumnja da devojčica može da se nalazi. Sakupili su se lovci iz cele jugoistočne Srbije, mnogi poznaju teren - kaže Marko Stojanović, predsednik lovačkog udruženja Knjaževac.

I lovci veruju da se Jovanović negde zavukao jer je veoma teško konstantno se kretati ovuda.

- Mi smo ponekad u lovu po tri dana, pa se umorimo, a on je sada sa detetom. Verujemo da ne bi izdržao. Ukoliko bismo ih našli, prvo bismo gledali da spasemo dete, a tog monstruma ne bismo da komentarišemo - rekli su lovci.

Inspektor koji je hapsio monstruma: Rekao mi je da je to jače od njega

Nebojša Petković, penzionisani inspektor niške policije koji je 2005. rukovodio hapšenjem Ninoslava Jovanovića, prisećajući se njihovog susreta, kaže da je monstrum delovao sasvim normalno, što je još jedan dokaz koliko je opasan.

- Skoro da čovek ne bi mogao da pomisli da je sposoban da tako nešto uradi. Pričali smo dosta, ne bih o detaljima, ali mi je u jednom trenutku rekao: "To je jače od mene, ne mogu tome da se oduprem" - kaže bivši inspektor.

Dodaje da je strašno što je Ninoslav uspeo da ponovo napadne.

- Svi smo pričali o tome, svi smo znali šta može da se desi i ipak se desilo. Smatram da su i policija i pravosudni organi odradili svoj posao, ali on nije mogao da bude sprečen zbog sistemskih propusta. Njemu je trebalo izreći meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i tako bi se sve rešilo. Mera može trajati i doživotno - zaključuje on.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.